Møtestedet med oppsøkende team

Møtestedet

Møtestedet er et lavterskeltilbud med matservering for rusavhengige som har behov for en matbit og noen å prate med. Møtestedet holder til i Hollendergaten i Bergen.

Seks ansatte (fordelt på 2, 9 årsverk) og 30 frivillige sørger for god og næringsrik mat hver dag fra 11 til 15. I tillegg til et varmt måltid serveres det brødmat og kaffe, melk, saft og frukt. Det er også anledning til å få med seg nistepakke.

Møtestedet praktiserer en aldersgrense på 18 år. Gjestene må respektere husreglene, som blant annet innebærer at kjøp og salg ikke skal foregå i lokalet.

Oppsøkende team

Bymisjonens oppsøkende team er et gatenært tilbud i Bergen som tilbyr helse- og sosialfaglige tjenester til mennesker med rusrelaterte lidelser. De ansatte i teamet er sosionomer og sykepleiere, og vi arbeider helsefremmende og skadereduserende. Vi har som mål å bidra til bedre helse, å forebygge overdoser, videreformidle kontakt med det eksisterende hjelpeapparatet, og å øke brukernes egenomsorgsevne. Det er ikke nødvendig å bestille time, det trengs ikke henvisning, og tilbudet er gratis.

Kontakt oss på mobil 48 95 04 81.

Hva kan vi bidra med?

  • Individuell helse- og sosialfaglig oppfølging
  • Følge og koordinering i det ordinære hjelpeapparat
  • Veiledning og rådgivning

Teamet arbeider oppsøkende i Vågsbunnen og på midlertidige botilbud, og kan også besøke den enkelte hjemme. På Oppsøkerbasen i Hollendergaten 15 har vi undersøkelsesbenk og utstyr for helsevurderinger, sårstell og lignende. I tillegg er teamet tilgjengelig:

  • På Hallvardstuen daglig
  • På Omsorgsbasen daglig

Utover dette kan oppsøkende team hver dag treffes på Møtestedet i Hollendergaten 13.

Forløperen til dagens Oppsøkende team var Prosjekt Optra. Her kan du lese den avsluttende prosjektrapporten om Optra (pdf, 1MB).