Meny

 

Statsministeren på bymisjonsbesøk

Publisert dato:  08.09.2005

Det var høy trivselsfaktor da statsminister Kjell Magne Bondevik besøkte Skovheim Allsenter og eldreboliger onsdag. Han var invitert til en hyggelig kaffetime med beboerne, og eldre på Nordstrand, og fikk også møte barnehagebarna på Skovheim. Underveis fikk han også overrakt en ”Resept for eldreomsorgen 2006” av generalsekretær Helen Bjørnøy.

Virksomhetsleder Marit Müller-Nilssen åpnet samværet med å fortelle om virksomheten ved allsenteret. Hun la blant annet vekt på hvor mye den sosial tryggheten betyr for eldre ved et slikt senter. Den bygges blant annet med kulturtiltak og sosiale samvær. Vi forsøker å gi gjestene krefter til å leve et godt liv, så de skal slippe å slite seg ut på bekymringer, sa Marit til statsministeren.
Barnehagebarran fra Skovheim barnehage sang, og presenterte sitt slagord: ”Ha et hjerte – slutt å erte”.  Det gjorde inntrykk på statsministeren som tok det opp igjen i sitt innlegg. Styrer Trine Lein og barnehagebarna overrakte også en kosebamse til statsministeren. De mente han kunne trenge den enten til trøst eller hvile etter valget på mandag…

Generalsekretær Helen Bjørnøy hilste på vegne av Kirkens Bymisjon og sa at hun var glad og stolt for at statsministeren hadde sagt ja til invitasjonen til Skovheim.  Hun overrakte ”Resept 2006” med Bymisjonens anbefalinger for politiske prioriteringer i eldreomsorgen. Den inneholder blant annet et forslag om lovefestet tilbud om eldresentre og krav til faglig kompetanse i alle sentrale ledd i eldreomsorgen.
Hele teksten kan du lese i eget oppslag på denne nettsiden.
Kjell Magne Bondevik svart på resepten og sa seg enig i flere av prioriteringene på listen.
Han varslet blant annet en forskrift om like kvalitetskrav for eldreomsorgen i alle kommuner.
- Engasjementet for eldreomsorgen må være tverrpolitisk, og det må aldri være tvil om den er det offentliges ansvar, sa statsministeren. Han takket også Bymisjonen for innsatsen på eldresektoren og roste Skovheim-miljøet spesielt, som han kjenner også gjennom personlige relasjoner.

Det ble tid til hilserunde ved bordene også, og statsministeren åpnet for spørsmål fra de frammøtte.  Som gave fra Kirkens Bymisjon fikk han med seg den ferske jubileumsboka og håndboka ”Impulser” for kulturarbeid i eldreomsorgen.  Til slutt tente Marit Marit Müller-Nilssen  borsteinslyset og minnet om bymisjonens og Skovheims verdier og visjoner.
Flere utenlandske medier som følger innspurten i norsk valgkamp var tilstede og fikk gode miljøinntrykk fra besøket-