Meny

 

Statsministeren på besøk hos Bymisjonen i Tromsø

Publisert dato:  15.04.2005

Statsminister Kjell Magne Bondevik besøkte 15. april Kirkens Bymisjon i Tromsø. - Det var et godt og interessant møte hvor vi hovedsaklig fokuserte på barneprosjektet "I lag", forteller prosjektleder Marit Nilsen. 

Statsminister Kjell Magne Bondevik møtte noen av ungdommene fra prosjektet "I lag". F.v. Dan Eddie, Barbra, Kjell Magne og Martine. Klikk her for stort bilde. FOTO: Eduard Rehl

Fra venstre: Cathrine, Barbra, Dan Eddie, Inge (helt bakerst), Tove, Marit (foran), Martine, Eigil, Kjell Magne, Merhan, Ann Karina, Jorunn og Eduard.  Klikk her for stort bilde. FOTO: Eirik Moen.

Ungdommer som har deltatt i "I lag"-prosjektet var også tilstede under møtet, og kunne formidle sine synspunkter direkte til statsministeren. 

Prosjektet "I lag"
Kirkens Bymisjon i Tromsø administrerer og opererer "I lag". I lag er navnet på næringslivets satsing og er rettet mot barn og ungdom som trenger hjelp og støtte i oppveksten.

- Vårt varme og trivelige Tromsø har en mørk side som de færreste er klar over. Svært mange barn og ungdommer faller utenfor det livet som de fleste av oss tar som en selvfølge, sier prosjektlederen, forteller Marit Nilsen.

Til tross for stort engasjement fra frivillige og en betydelig offentlig innsats, er det fortsatt mange som trenger hjelp: Barn og ungdom i en oppvekst preget av rusmisbruk og manglende omsorg. Barn og ungdom uten voksne å se opp til. Barn og ungdom som aldri opplever at noen bryr seg. Barn og ungdommer fra "normale hjem" som er kommet ut å kjøre.

- Derfor gjør vi noe. Vi utvikler konkrete tiltak som treffer, og skaffer midler som monner. Og vi i Bymisjonen er vant til å få mye ut av lite...! understreker prosjektleder Marit Nilsen.

Les mer om Kirkens Bymisjon i Tromsø her.Utdrag fra statsminister Kjell Magne Bondeviks tale noen dager etter: 

"Nylig besøkte jeg Kirkens Bymisjon i Tromsø. Der møtte jeg en av dem som har levd på byens skyggeside. Han er innvandrer fra Iran, og var narkoman. Nå har han blitt ”plukket opp” fra gata. Han har fått metadon, han har fått vaktmesterjobb i Bymisjonen  – ja, han har fått et verdig liv. Han betyr noe for andre. Dette er medmenneskelighet i praksis. Og det nytter."