Meny

 

Sosialminister Ingjerd Schou åpner ”Batteriet”

Publisert dato:  06.05.2004

Fredag 14. mai foretar sosialminister Ingjerd Schou åpningen av et nytt tiltak i kampen mot fattigdom og isolasjon i Norge. Selvhjelpssenteret ”Batteriet” i Oslo åpner dørene for folk som trenger sted, ressurser og veiledning for å gjøre noe med sin egen situasjon.  Service-kontoret drives av Kirkens Bymisjon på oppdrag fra Helse- og sosialdirektoratet.


”Hjelper ingen”
- Her hjelper vi ingen, sier Batteri-lederen Kai Rune Myhrer. - Her skal folk hjelpe seg selv, vi skal skape et hus sammen og miljøet må vokse nedenfra.
Batteriet er et tilbud til mennesker som sliter med dårlig økonomi, som er fattige eller står i fare for å bli det. Dårlig økonomi fører ofte til sosial isolasjon, negativt selvbilde, ensomhet, dårlig helse og en totalt sett vanskelig livssituasjon.

Batteriet skal stimulere og støtte brukerne i å endre sin livssituasjon. Stedet blir både en arbeidsbase og en møteplass. Her skal grupper og enkeltpersoner få tilgang til data- og kontorutstyr, møte samarbeidspartnere, etablere brukerorganisasjoner, få veiledning om sin situasjon og mulighet til å påvirke den. Flere brukerorganisasjoner er allerede i kontakt med Batteriet.


Sted for utspill
Senteret vil også være et sted for utspill og drøfting som kan påvirke beslutningstakere og politiske miljøer. Ansatte og frivillige skal støtte brukerne til å påvirke politikk og samfunn for å bedre situasjonen for vanskeligstilte. Batteriet skal også selv være en aktør i dette arbeidet.
- Utfordringene står i kø. Allerede nå er det aktuelt å følge opp debatten om borgerlønn som alternativ til sosialhjelpens minstesatser. Med en minstelønn på f.eks kr. 125 000 vil mange trygdede ha nok til komme i gang med en hverdag som nåværende minstesatser ikke tillater, sier Kai- Rune Myhrer.

Det nye selvhjelpssenteret er plassert i tradisjonsrike lokaler i det gamle Prindsen-kvartalet i Storgata 36 – et område i byen som også i tidligere tider har vært arena for kamp mot fattigdom og sosial nød. 

Program for åpningen:
8.45 Frokost/musikk
Historisk innslag v kriminolog Bente Blomberg
Visjoner for senteret ved Kai-Rune Myhrer og avd.dir Johannes Heggland, Kirkens Bymisjon

Ca 9.45: Sosialminister Ingjerd Schou overtar stafettpinne for kampen mot fattigdom, og foretar den offisielle åpningen

Kl. 10.45 starter den årlige fattigdomshøringen  i Røde Kors Konferansenter (nabohuset).

For intervjuer og detaljer:
Daglig leder Kai-Rune Myhrer, tlf.: 48 20 42 04
Brukerkontakt: Leif Mørkved, Velferdsalliansen, tlf.: 95 10 65 56