Meny

 

Over hele landet

Publisert dato:  05.09.2004

Gjestebud over hele linja

Denne helgen er den første offisielle Gjestebudshelgen og vi kan by på bønder i byen,gjestebud med sirkus og suppe, økologisk gjestebud med hjerteromssang, kulturelt gjestebud med Olabilløp, fotball og musikk gjestebud og mye annet.

Av Hilde Rosenberg. Publisert 02.09.2004 17:23.
SE OGSÅ:

Lørdag 4 september:


Tromsø: Gjestebud i Storgata.

Alle Tromsøværinger inviteres til Gjestebud i selveste Storgata hvor det dekkes til langbord og serveres bymisjonssuppe. TV-aksjonen og Kirkens Bymisjon i Tomsø er vertskap, og prominente gjester som styreformann i Rådet for Psykisk helse og leder i Nobelkomiteen Ole Danbolt Mjøs, fylkesordfører Ronald Rindestu og flere andre til stede.

SAS-hotellet inviterer til "Kakebordsgjestebud" i 2. etg. på hotellet. Man betaler kr. 50,- for kaffe og kake og barna får gratis brus. Inntektene går uavkortet til TV-aksjonen. I tillegg vises filmen "Makronstang". Det blir musikk av et lokalt band, og barna fra sirkusskolen opptrer. I tillegg kan alle besøke en egen ”hjerteromstasjon” hvor folk kan lage sitt eget hjerte i såpe.

Bergen: "Bønder i Byen" på bryggen i Bergen.

Husflidlaget og 4H spikker og deler ut hjerter til en man har lyst til å glede.

Trondheim: Folkefrokost i Borggården ved Nidarosdomen.

Trondheims befolkning inviteres til utendørs Gjestebud i selveste Borggården fra kl 11.00 til 13.00. Vi dekker og pynter bord i økologisk stil med gråpapir med påtegnede hjerter som duk, og røsling i vaser. Det blir det markedsborder og økologisk grønn frokost, havregrynsgrøt, brød og pålegg og rettferdig kaffe i koppen. Biskop Finn Wagle vil si noen ord om gjestebud og TV-aksjonen. Gjestene vil få litt taffelmusikk i form av trekkspill og det vil bli utdelt en egen Hjerteromssang, slik at hele Gjestebudet kan ta en skikkelig allsang!

Oslo: Ammeruddagene.

Leder for kulturkomiteen i Oslo Kommune, Kari Pahle, åpner Ammeruddagene, og det bys på et stort kulturelt innslag. Gjestebud med markedsplass settes i gang kl 11.30 og det hele avrundes med et Olabilløp. Gjestebudet forsetter søndag med Friluftsgudstjeneste i hagen på Ammerudhjemmet kl.11.

Rådhusplassen

Stort Gjestebud på tvers av på Rådhusplassen fra 13.00 til 15.00. Her samles vi på tvers av bakgrunn, meninger, uttrykk og tro. Her serveres mat, kultur, opplevelser og stor gratis overraskelseskonsert. Alle er hjertelig velkomne!


I samarbeid med Football Challenge fortsetter arrangementet på Rådhusplassen utover kvelden. Med Norges første fotballverksted. Det blir fotballkamper en mot en, og lobbe og triksekonkurranser med store premier. Kjendiskamper mellom Petter Stordalen, Daniel Braathen, Pa Madouh Ka og Kjartan Salvesen. Og det blir konsert med Jaa9 og onkelP, Venke Knutson og Kjartan Salvesen.

Les mer om Football challenge her.Alle arrangementene er åpne for alle, så her er det ingen grunn til å bli hjemme. Er det ikke et Gjestebud i nærheten av deg i helgen? Kanksje kan du lage et selv. På disse sidene kan du lese mer om hva Gjestebud er og få tips til hvordan du kan gå frem for å bli med på den store Gjestebudshøsten!

Sammen kan vi lage et varmere og romsligere samfunn, der ingen trenger å stå utenfor.

LENKER