Meny

 

"Lys i Mørket" Turné

Publisert dato:  04.12.2005

"Lys i Mørket" på turné
Årets Lys i mørket-aksjon fra Kirkens Bymisjon inneholder i år også et samarbeid med Oslo Gospelkor, Mia Gundersen og Bjarte Hjelmeland. Koret er nå på turne med julekonserten "Lys i mørket".
Konserten har fått meget god omtale i pressen. VG spanderte femmer på terningen og Stavanger Aftenblad melder om både smil, tårer, varme og god stemning på "Lys i mørket"-konserten.
 
I dagene som kommer kan du høre Oslo Gospelkor og "Lys i mørket" her:
7.12: Rjukanhallen
14.12: Trondheim, Olavshallen
17.12: Bergen, Grieghallen
18.12. Gjøvik, Fjellhallen
21.12: Oslo Konserthus (to konserter)

Les Stavanger Aftenblads anmeldelse her

 

Her er et utdrag fra anmeldelsen i VG fra den første konserten (I Kristiansand)

LYSENDE

Terningkast 5 KRISTIANSAND (VG) Oslo Gospel Choir klarte å skape den gode førjulsstemningen da de i går kveld innledet sin førjulsturné for en fullsatt Kristiansand domkirke.

De 16 sangerne i koret under gospelkorets dynamiske dirigent Tore W. Aas, viste med all tydelighet deres særstilling som kanskje landets beste kor i sin genre. De har stor musikalitet, sangglede og glimrende foredrag enten de synger gospel à la «Go tell it on the mountain» og «Glory to God almighty», Alf Prøysens «Romjulsdrøm» eller klassiske julesanger som «Det lyser i stille grender» og «Det kimer nå til julefest».

Oslo Gospel Choir sprer glede med sin sang.

Koret er på førjulsturné for 17. gang. Årets gjester Mia Gundersen og Bjarte Hjelmeland kom bra fra sin innsats under konserten. Jeg synes de sang bedre under konserten i går enn på platen «Lys i mørke».

Gjesteduoen sang blant annet en meget vakker versjon av Ole Paus / Jonas Fjelds «Engler i snøen», og Mia Gundersen hadde en stemningsfull tolkning av Carola og Erik Hillestads «Himlen i min favn».

Men det meste av fokuset er på Oslo Gospel Choir. De bærer og løfter konserten. På «Joy to the world» og «Glory to God almighty» fornemmet man stemningen fra kirker i amerikanske sørstater.

Blant høydepunktene under en meget vakker «Lys i mørket»-konsert var Harald Skorpens vakre solo i «O helga natt», Hans-Espen Gihle i «Glory to God almighty» og ikke minst Lars A. Fredriksens solo i «Oh come all ye faithful».

I tillegg til det musikalske fikk publikum blant annet høre juleevangeliet og Bjarte Hjelmeland som tolket André Bjerkes «Josef».

Årets førjulskonsert med Oslo Gospel Choir og deres gjester hadde høy musikalsk kvalitet og ga ord til ettertanke og ro i sjelen ved inngangen til desember.

Kurt Bakkemoen