Meny

 

Korsvandring på langfredag

Publisert dato:  10.04.2004

Korsvandring i Oslo

Rundt 400 følgte det tomme korset fra Oslo Domkirke til St. Olavs kirke på langfredag. Foto: Margrethe Høydalsvik

Årets korsvandring i Oslo satte preg på en ellers rolig langfredag i sentrum. De vel 400 som følgte det tomme korset fra Oslo Domkirke frem til St. Olavs kirke, minnet Jesu lidelseshistorie.

Et tomt kors bæres foran, og den syngende flokken som samler seg bak, stanser i bønn og tekstlesning ved kjente steder og bygninger. I løpet av vandringen blir Jesu lidelseshistorie lest av skuespilleren Ola B. Johannesen. Bønner og lesninger underveis knyttes til symbolbygningene der opptoget stanser. I løpet av vandringen blir det bedt for lidende og undertrykte, frihet fra rikdommens løgner, for politikeres handlekraft og ansvar, vern mot hjerteløs og spekulativ journalistikk, for enkeltmennesket i møte med rettsvesenet og for håpet om nytt liv.

Også i år var det Kirkens Bymisjon som tok initiativ til  korsvandringen. Arrangementet er en tverrkirkelig vandregudstjeneste i tilbedelse av Kristus gjennom hans lidelsesvei. Lignende vandringer arrangeres i mange byer over hele den kristne verden.

Vandringen startet i Oslo Domkirke hvor korset deretter ble bært til "stasjoner" på Stortorget, ved Stortinget, i Akersgaten, foran Tinghuset, i Centralkirken og ved Frelsesarmeens hovedkvarter før vandringen stanset foran St. Olavs kirke. Der ble korset blomsterdekket med røde roser og Kristi sår ble markert.

Kvelden ble avsluttet med konsert på Cosmopolite, hvor jazz-musikeren Carl Petter Opsahl m.fl. spilte gratis.