Meny

 

Kongelig besøk på Aksept – senter for alle berørt av hiv

Publisert dato:  17.02.2005

Kronprinsparet besøkte i februar ”Aksept – senter for alle berørt av hiv” i Oslo (Kirkens Bymisjon). I løpet av en drøy time  møtte de kongelige flere  hiv-positive til samtale, kultur og omvisning.

Det har aldri vært så mange hiv-positive i Norge som nå (ca 2.300-2.500 i tillegg til et estimert mørketall på 2-300, dvs de som ikke vet at de er smittet, Folkehelseinstituttet 17.02).

Kronprinsparet hadde selv ønsket å besøke Aksept, og har vist stort engasjement i HIV/AIDS-spørsmålet både utenlands  og her hjemme.

Kronprins Haakon Magnus og Kronprinsesse Mette-Marit ble vist rundt av brukere på de ulike avdelningene. I døgnavdelingens velfylte stue ble det servert kaffe og kaker og tre brukere sang  og leste egne dikt. Det ble et varmt og hjertelig møte.

Takk for sist
I forbindelse  med TV-aksjonen 2004, inviterte Kronprinsparet til gjestebud på Skaugum, der flere Aksept-brukere var til stede. Senere deltok Kronprinsparet på Aksepts solidaritetsgudstjeneste i Oslo Domkirke i forbindelse med verdens aidsdag 1. desember 2004.
Slik sett var dagens besøk en gjenvisitt og et hjertelig ”takk for sist”.

Aksept – senter for alle berørt av hiv er en av Kirkens Bymisjons virksomheter i Oslo. Den startet 1987, og har siden 1989 holdt til i en eldre villa på Rodeløkka i Oslo. Virksomheten er finansiert av Oslo kommune.