Meny

 

God innsamlingsøkonomi

Publisert dato:  28.11.2003

10. november gikk det årlige "Lys i mørket"- brevet fra Kirkens Bymisjon ut til ca 400 000 norske adresser. Brevet inneholder bla annet en oppfordring om å gi en gave til Bymisjonens arbeid blant folk som sliter med hverdagen.

- Det er god økonomi i vårt innsamlings-arbeid, presiserer innsamlingsleder Hans-Jacob Torkildsen ved Kirkens Bymisjon i Oslo. - I Oslo samler vi inn ca 21 millioner i året. Bare 30% av dette går med til å drive selve innsamlingsarbeidet, som også er en vesentlig informasjonskanal for vår virksomhet.

Alt innsamlingsarbeid koster penger, og kostnadene per innsamlet krone varierer en del. Vi forsøker hele tiden å holde kostnadene nede, og satse på de aktivitetene som gir best nettoresultat. Kirkens Bymisjon samler også inn penger gjennom lokale stiftelser i åtte andre byer. I Lys i Mørket -aksjonen brukes det samme innsamlingsmatriellet som i Oslo, bare justert med små lokale endringer for å spare kostnader ved innsamlingsaksjonen.

Kritisk søkelys
Programmet Forbrukerinspektørene i NRK TV satte onsdag 12.11 kritisk søkelys på innsamlingskostnadene hos ideelle organisasjoner. Det kom fram at enkelte innsamlingsmetoder koster opp mot 70% av det innsamlede beløpet.- I Kirkens Bymisjon er det altså omvendt, forsikrer innsamlingsleder Torkildsen og oppfordrer folk til å gi helhjertet til Lys i Mørket-kampanjen. - Alt vi samler inn går direkte inn på Bymisjonens egne konti uten omveier.

Billige annonser
- De store kampanjeannonsene som nå kan leses i landets største aviser og ukeblad er rykket inn med rabatter på opp til 80%, og vi svært takknemlige overfor pressen for dette, sier Torkildsen.