Meny

 

Bok om menneskene i Bymisjonen

Publisert dato:  02.11.2005

Nå kommer boka "Rom for alle" med 13 nærgående portretter av mennesker i Kirkens Bymisjon. Vi kommer tett på ansatte, frivillige - og deres møter med brukere og gjester.

I boka "Rom for alle" møter du 13 frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon. De jobber alle tett innpå mennesker som livet har fart røft fram med.

"Rom for alle" er en bok om sårbarhet, både om deres egen og om den de møter hos menneskene på sin vei i bymisjonens tjeneste. Det er en bok som inspirerer vår humanitære kraft og som beveger våre følelser.

Journalist Mari Kildahl er bokas redaktør, og hun har skrevet tolv av historiene du får presentert. Forfatteren Jo Nesbø har vandret gatelangs med gatepresten Odd-Cato Kristiansen. Forfatteren Per Petterson har beskrevet sitt møte med bymisjonsprest Helge Fisknes. Da Petterson mistet sine nærmeste i Scandinavian Star-ulykken, var det Fisknes som var der i katastrofens stund.

-Ærligheten og rausheten hos presten Odd-Cato gjorde inntrykk på meg. Han er kraftig og synlig, men er både høyrøsta og ydmyk på en gang. Det er fascinerende å møte en prest som gir rom for både tvil og håp samtidig. Jeg tror det er to sider av samme sak, uttaler Jo Nesbø.

Forfatteren Ingar Sletten Kolloen sier om boka:

"…storartet!
 …lar oss møte utrolig facinerende mennesker.
…makter å ta ut det edle metallet i lange samtaler.
…en bok som vil bevege mange".

Ved kjøp av boka "Rom for alle" støttes samtidig et fond for bostedsløse, etablert av Kirkens Bymisjon.

Du kan lese mer om boka på www.griegbok.no

Boken kan kjøpes av bokhandlere, og gjennom nett på evt denne adressen: Haugenbok.

Grieg Bok AS
Fritdtjof Nansens plass 3
Telefon: 0047 22 47 50 34/26
Fax: 0047 22 47 50 21