Meny

 

Bodøs leder

Publisert dato:  03.09.2004Ingeborg Overvoll
Ingeborg Overvoll, daglig leder for Kirkens Bymisjon i Bodø.

Tanja Skjevdal, Vårt Land

Når leste du sist i Bibelen?
– Det tror jeg var for en uke siden. Jeg leste Søndagsteksten.

– Hva fikk du ut av det?
– Jeg fikk en historie jeg hadde hørt før, og som jeg prøvde å lete etter nye perspektiver på. Vet ikke helt om jeg klarte det. Historien handler om å forvalte ansvar, gjøre de tingene man vet er riktig, og ikke misbruke den tilliten andre gir oss. Forvalter er et ord som fanger litt uansett, lett å overføre til dagliglivet.

– Hva er ditt første minne fra bibellesning?
– Det første jeg husker er bilder. Jeg hadde noen barnebøker, blant annet om Bryllupet i Kana, og fortellingen om Sakkeus som jeg var veldig glad i.

– Har du faste rutiner på når og hvordan du leser Bibelen?
– Nei, det har jeg egentlig ikke.

– Hvilket skriftsted liker du aller best?
– Tror ikke jeg har et yndlingsbibelsted. Jeg er mer opptatt av sammenhengen i boka, og denne helheten blir i grunnen mer og mer viktig for meg. Jeg er glad i de lyriske tekstene, salmene. Jeg synes det blir vanskeligere og vanskeligere å velge ut et bestemt skriftsted.

– Hvilket skriftsted synes du det er vanskelig å forholde seg til?
– Om lag 2/3 av innholdet, sier Overvoll med en liten latter. – Mitt forhold til Bibelen er ikke ukomplisert. Jeg tror det er fruktbart når det er en del spenninger. Alle motsetningene og selvmotsetningene er vanskelig å forholde seg til. Samtidig er det alle paradoksene som gjør Bibelen troverdig.


– Hva ville blitt annerledes i livet ditt om du sluttet å lese i Bibelen?
– Det er vanskelig å svare på. Tror ikke ting ville blitt så mye annerledes. Jeg har hatt et forhold til Bibelen i så mange år at jeg nok ville holde på de tingene som allerede er integrert i meg. Noe ville kanskje blekne etter hvert. Jeg bruker Bibelen mye for å videreformidle ting i jobbsammenheng. Det blir vanskelig tenke seg dagen uten.


Sist endret: 03. september 2004 08:45

KILDE: Vårt Land

Skriv ut denne artikkelen
¤ Tips noen om denne saken..