Kirkens Bymisjon får TV-aksjonen i 2018!

-Vi gleder oss til å invitere alle i Norge til en stor dugnad for at flere får delta i en meningsfull hverdag, gode fellesskap – og får ly for natten, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.

Publisert dato:  15.06.2017NRKs TV-aksjon for 2018 er tildelt Kirkens Bymisjon. Aksjonen blir en dugnad  for å  skape møtesteder som forandrer liv og skaper tilhørighet.

Aksjonen får temaet «KOM INN»! og inviterer til å skape et mer inkluderende  samfunn med flere møtesteder.

Kirkens Bymisjon ser at forskjellene øker i det norske samfunnet. Mange lever vanskelige liv, og opplever at de står utenfor viktige fellesskap og sammenhenger. De siste årene har også internasjonale kriser blitt synlige som nød og behov i våre egne byer.

Flere åpne dører

Med midlene fra TV-aksjonen skal Kirkens Bymisjon  åpne dører til mange nye møtesteder som kafeer, arbeids- og fritidstilbud, overnattingssteder  og sosiale nettverk .

- Kirkens Bymisjons tror på kraften i møter mellom mennesker. Ett møte kan endre et liv. Flere møter kan endre et helt samfunn. Vi skal  åpne dører til flere møtesteder som motvirker utenforskap, redder liv og forbedrer livskvalitet, sier Firing Hvambsal.

Et rausere samfunn

Kirkens Bymisjon og Rådet for psykisk helse  hadde  TV-aksjonen sammen i 2004. Den gangen merket vi en vilje til å gjøre samfunnet varmere og mer inkluderende. Det håper generalsekretæren skal skje også denne gangen.

-Det er tid for tilhørighet! Vårt ønske med aksjonen er å skape en positiv driv i det norske samfunnet som motvirker utenforskap og gir kraft til toleranse og utvikling.

Kirkens Bymisjon har i dag arbeid i 37  byer og tettsteder, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, og resultatene fra innsamlingsaksjonen vil bli synlig i hele Norge.

For intervjuer og mer informasjon, kontakt:

  • Generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal: 922 19 227
  • Rådssekretær for innsamlingsrådet i NRK, Erik Skarrud, tlf.: 95 07 74 14