- Endelig blir arbeidet vårt anerkjent

-Vi er ikke engler, eller helter – bare profesjonelle sykepleiere som gjør alt vi kan for å nå de mest sårbare på gata med helsehjelp, sa gatas sykepleiere da de mottok Brosteinprisen.

Publisert dato:  03.02.2017

-Brosteinprisen er som hjelpeorganisasjonenes Oscar!  Vi er stolte over å motta den som en anerkjennelse fra feltet vi jobber på, sier leder for Sykepleie på hjul, Marte di Micco-
Derås.

«Brosteinprisen 2016» ble fredag gitt til Sykepleie på hjul som er Franssicushjelpens oppsøkende helsetjeneste i rus- og gatemiljøene i Oslo.

- Dette er som å motta en Oscar-pris på vårt felt. Det betyr mye for oss og våre brukere at arbeidet vårt endelig blir anerkjent på denne måte. Det er viktig at prisen kommer fra andre fagfolk på feltet, og vi er svært takknemlige for å få den nettopp fra Kirkens Bymisjon. Vi er stolte over å motta den som en anerkjennelse fra feltet vi jobber på, sier Marte di Micco-Derås.

Hun tok i mot prisen i en fullsatt kafé Møtestedet, der flere av sykepleiernes pasienter vanker til daglig.

Bortvist av politiet

Hun forteller at det har tatt lang tid å bli anerkjent for det oppsøkende arbeidet de gjør tett på de mest utsatte i gatemiljøene. For få år siden opplevde de selv at politiet bortviste sykepleiebilen deres fra rusmiljøet på gata. Derfor smaker det ekstra godt med faglig anerkjennelse som de får nå.

LES OGSÅ: Petter Uteligger fikk Brosteinprisen!

- Vi er ikke engler, eller helter – bare profesjonelle sykepleiere som gjør alt vi kan for å nå de mest sårbare på gata med helsehjelp, sier lederen for gatas sykepleiere.

Redder liv

- Sykepleie på hjul redder liv med sin oppsøkende tjeneste. De kommer tett på pasienter som ofte ikke når fram til offentlige helsetjenester, og deres omsorg er preget av fleksibilitet og respekt for enkeltmenneskene i en svært sårbar situasjon, sa generalsekretær i Kirkens Bymisjon Adelheid Firing Hvambsal ved tildelingen av prisen.

Hun er selv psykolog og helsearbeider og understreket hvor viktig det er at helsetilbud ikke bare blir innestengt i klinikker, men kommer helt ut der pasienter og brukere oppholder seg.

- Jeg er imponert over måten dere gjør dette på. Dere er veldig verdige vinnere av Brosteinprisen, sa generalsekretæren.

Kommer raskt

- Sykepleie på hjul fortjener denne prisen veldig. De kommer så fort de kan når vi som trenger dem tar kontakt. De er fleksible, forstår hvordan vi har det og gir oss rent brukerustyr. Også er det greie folk! sier Morten som var tilstede som kafegjeste ved prisutdelingen i Møtestedet hos Kirkens Bymisjon

Generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal, overrakte prisen, som er et litografi og en Brostein.