Meny

 

Takk for maten!

Vi vil gjerne takke deg som har gledet noen som gruer seg til jul. Din støtte er svært verdifull! Vi vil fortelle deg litt om hvorfor!

Publisert dato:  23.12.2016

Du som har støttet Kirkens Bymisjons juleaksjon, har bidratt til livgivende måltider og fellesskap blant mennesker i gate- og rusmiljøene.

Førjulen og julehøytiden fungerer som et forstørrelsesglass. Det fine kan bli ekstra fint, det vanskelige kan bli forsterket og oppleves ekstra tungt. Bare i fjor oppga 125.000 personer at de gruet seg til jul. Mange av disse står utenfor viktige fellesskap. Med din støtte har vi kunnet invitere mennesker som gruer seg til jul inn til måltid og fellesskap. 

God og næringsrik mat er avgjørende for helse og motstandskraft. Mat på våre kafeer forebygger overdoser og redder liv. "Jeg hadde ikke overlevd uten disse spisestedene", er utsagn fra gjester. For andre er det "fellesskapet rundt bordet" og "det å slippe å være alene" som er like viktig.

Rusavhengighet, psykisk sykdom, fattigdom, diskriminering, tap eller ensomhet er problemer som mange av gjestene våre forteller om. Mennesker i gate- og rusmiljøene har ofte opplevd mer enn sin andel av brutte relasjoner, skuffelser og utestenging.

Kirkens Bymisjon jobber for en varm og inkluderende by, men rom for alle.Måltidet er både et mål og et middel. God og næringsrik mat er avgjørende for helse og motstandskraft. Mat forebygger overdoser og redder liv. Fellesskapet rundt et bord, kan for mange være like viktig.

I møte med hverandre blir vi speilet, bekreftet og verdsatt. Relasjoner styrkes. Noen gjester forteller at måltidsfellesskapet er smertestillende. For våre medarbeidere i Kirkens Bymisjon gir måltidene en god ramme for å bygge den tilliten som trengs når noen trenger hjelp.

Du som har støttet Kirkens Bymisjons juleaksjon, har bidratt til livgivende måltider og fellesskap blant mennesker i gate- og rusmiljøene. Tusen takk!

PS: Hvis du vil være med oss gjennom hele året, kan du sende sms MIDDAG til 2490, så gir du én middag i måneden (40,-), som automatisk trekkes fra din telefonregning. Du kan når som helst stoppe.