Meny

 

Økt behov for støtte til barnefamilier

- Etter mange år med fordeling av gavemidler til familier som har lite, merker vi at behovene øker, sier Kari Waage, seniorrådgiver i Kirkens Bymisjons Barneverntiltak.

Publisert dato:  03.01.2017

Like før årsskiftet kom det nye tall fra Statistisk sentralbyrå/Unicef  som viser at 92 000 barn i Norge lever i familier med fattige foreldre.  Dette er en fordobling fra en tilsvarende måling som ble gjort i 2000.

Kari Waage i Kirkens Bymisjon bekrefter inntrykket om økende fattigdom som rammer barn. Hun har gjennom ni år på vegne Gjensidigestiftelsen fordelt gavemidler til barn, gjennom Kirkens Bymisjons virksomheter i hele Norge.

Kari Waage i Kirkens Bymisjon har fordelt gavemidler til barn gjennom ni år på vegne Gjensidigestiftelsen.

-  Gjennom årene har jeg sett stadig tydeligere at behovene øker.  Det gjelder behov for vanlige julegaver til barn, og for muligheter til sosiale og kulturelle opplevelser, som også koster mer enn mange familier har råd til, sier Waage.

Fattigdom mindre tabu

Kari Waage registrer samtidig at tabu-følelsen knyttet  til fattigdom bli mindre.

- Flere og flere velger nå å være åpne om at de har lite. Dette gjør det lettere for andre å leve med og snakke om fattigdom.  Vi merker at tabuet rundt familiefattigdom i Norge blir mindre.

Se intervju med bl.a Kari Waage i Dagsrevyen her.