Meny

 

Musikalsk festaften under regnbueflagget

Med homobevegelsens regnbueflagg hengende ned fra balkongen over, ga en lang rekke strålende artister alt på Kirkens Bymisjons hagekonsert.

Publisert dato:  24.06.2015

Angelina Jordan Astar.

Det var litt av en konsert de fikk oppleve, de 1500 publikummerne som klemte seg sammen i hagen til Kirkens Bymisjons senter for alle berørt av hiv, Aksept, på selveste sankthansaften.

Hvilke andre steder kan du få oppleve en levende jazzlegende (Tord Gustavsen), en av landets beste komikere (Lene Kongsvik Johansen), en Melodi Grand Prix-vinner (Elisabeth «Bettan» Andreassen), en ni år gammel sangstjerne (Angelina Jordan) og en helseminister (Bent Høie) på samme scene?

Det regnet så det sprutet i timen før konserten, men da Oslo Fagottkor går på scenen som første artist, sluttet regnet og solen tittet frem. Koret dro stemningen rett til topps, og de andre artistene fulgte opp.

Se NRK Kveldsnytts innslag fra hagekonserten her.

Konserten, som arrangeres hvert år i forbindelse med Oslo Pride (tidligere Skeive Dager), har som mål å sette fokus på hiv-saken. Helseminister Bent Høie gjorde som partikollega Erna Solberg i fjor, og viste sin støtte til hiv-positive i Norge med en gripende appell:

- Den som lever med hiv trenger et sted å gå til med spørsmålene, frykten og skammen. Kirkens Bymisjons senter, Aksept, er et slikt sted. Her kan man kvitte seg med frykten og skammen. Det er det all grunn til å feire, sa Høie.

Bjarte Hjelmeland ledet showet på strålende og humoristisk vis, helt frem den avsluttende allsangen «All you need is love». Da hadde publikum fått servert en strålende musikalsk buffet av Espen Grjotheim, Monika Ifejilika og Wenche Myhre i tillegg til de nevnte artistene. 

Se bilder fra festkvelden her.