Meny

 

- Uholdbar situasjon for papirløse

- Vi står ved siden av Maria med støtte til hennes sak fordi hun er en sterk og tydelig representant for de mange som lever uten rettigheter under uholdbare forhold i vårt land.

Publisert dato:  14.01.2011

Dette sa generalsekretær Sturla Stålsett i sitt innlegg under demonastrasjonen for den arrestert papirløse forfatteren, foran regjeringsbygget dagen torsdag.

 

Rystende

I en kommentar til saken sier Kirkens Bymisjons generalsekretær:
- Arrestasjonen av Maria Amelie er rystende på mange nivåer. Samtidig er den et uttrykk for en kritisk situasjon for mange mennesker i Norge. Den er uholdbar menneskelig, politisk og juridisk.

Det viktige nå er å få løst Marias situasjon på en måte som bidrar til mer permanente løsninger for gruppen med papirløse i Norge. Vi trenger spesielle ordninger for å regularisere opphold til barn, og de som har vært her lenge.

- Det er også grunn til å se med nye øyne på forholdene til alle som i praksis lever uten rettigheter i en svært utsatt situasjon.

1000 foran justisdepartementet

Aksjonen torsdag  ble raskt sammenkalt som del av den store folkelige mønstringen etter arrestasjonen av den profilerte papirløse Maria.

Flere framstående samfunnsdebattanter og organisasjonsledere holdt innlegg foran de ca 1000 frammøtte. Det ble lagt vekt på at norske myndigheter her også har kneblet det frie ord ved å arrestere en frittalende forfatter. Det ble henvist til brudd på tradisjonen med Fridtjof Nansens rause flyktningearbeid, til barns rettigheter og asyløskeres forhold i Norge.

- Denne saken kommer du til å tape, justisminister. Du kan like gjerne gi deg først som sist. Maria er sterkere enn deg! ropte forleggeren og debattanten Anders Heger.

Markering i Haugesund

Også i Haugesund arrangerte Kirkens Bymisjon en støttemarkering for Maria Amelie. Se innslag fra Haugesunds Avis her: