Meny

 

Teatersamarbeid om rus i familien

Nå legger Riksteatret ut på landsdekkende turné med stykket ”Meg eier ingen”. Kirkens Bymisjon er invitert til samarbeid langs spilleruten.

Publisert dato:  02.02.2011

Dennis Storhøi og Trude Øines i rollene som far og datter. Foto: L-P Lorentzen.

Forfatteren Åsa Lindeborg forteller sin egen historie med ”Meg eier ingen.” Hun beskriver sin oppvekst med alenefaren som var stolt industriarbeider, politisk engasjert og nøye med orden i hjemmet.

Hennes oppvekst ble likevel sterkt preget av farens alkoholproblemer, og teaterstykket er også en tankevekkende og følelesladet fortelling om et barn som blir sviktet av sine nærmeste voksne. Det er også en visning av hvordan kjærlighet og verdighet kan overleve under vanskelige kår. Hovedrollene i stykket framføres av Dennis Storhøi og Trude Øines.

Baksnakk og nett-tanker

Riksteatret har invitert Kirkens Bymisjon til samarbeid om kommentarer og oppfølging til tematikken i stykket. Bymisjonsledere fra blant annet A-senteret i Oslo og Robust omsorgsstasjon for barn og unge er klare til å skrive på Riksteatret bloggside, og flere steder langs turnéruten stiller bymisjonsfolk opp til såkalt ”baksnakk” – samtaleopplegg med publikum etter forestillingene. Både ansatte, og folk som kjenner rusproblemer av egen erfaring vil være tilstedet i disse samtalene.

- Jeg håper forestillingen vil bidra til at vi snakker mer om barns situasjon, og jeg tror  det er godt at det er folk til stede som har erfaring og kompetanse på området, sier teatersjef Ellen Horn.

Kirkens Bymisjon stiller med ”baksnakkere” i :

  • Sandnes 23. februar
  • Stord 24.februar
  • Tysvær 25.februar 
  • Jessheim 4. mars,
  • Bodø 6. april

    Se spilleplan her