Meny

 

Strikkeskjerf for et varmere samfunn

I grålysningen torsdag morgen fikk lyktestolper og statuer i Karl Johans gate skjerf! Nå er den årlige “Lys i Mørket”-aksjonen i gang!

Publisert dato:  03.11.2011

Kirkens Bymisjons årlige Lys i Mørket-aksjon er nå i gang. I samarbeid med Hobbyklubben ble lyktestolper og statuer i Karl Johans gate kledd i oransje skjerf.Hele hovedgata i Oslo ble kledd opp med oransje skjerf. “Til en som fryser” er teksten på til-og-fra-kortene, sammen med oppfordringen: Gled en som gruer seg til jul!

Dette er en smilende påminnelse om at alle trenger varme og fellesskap – og at vi alle kan gjøre noe for å skape et varmere samfunn, sier konstituert generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Johannes Heggland.

Det er mange som fryser og som kan ha god bruk for et varmt skjerf. Men like viktig er det at vi sammen skaper en by som har rom for alle: Et samfunn som inviterer til fellesskap og tilhørighet. Mange gruer seg til jul, nettopp fordi de ikke har en slik tilhørighet, forteller Heggland.

Se Johannes Heggland og Gateprest Carl Petter Opsahl snakke om Lys i Mørket på TV 2

Engasjement

Skjerfene i hovedgata er strikket med hjelp av Hobbyklubben i Tanum Bokklubber, der 60 000 medlemmer også er utfordret til å strikke varme plagg til bymisjonens gjester og brukere.

– Vi oppfordret våre medlemmer til å stikke for å gjøre en forskjell, og responsen er enorm, forteller Karin Range i Tanum Bokklubber.

Les Strikkeplagg strømmer inn til Bymisjonen

– Skjerfene er håndstrikkete og laget med kjærlighet av våre medlemmer – fra varme hender til en som fryser, sier Range.

Skjerfene i Karl Johans gate er til bruk – trenger du et skjerf kan du ta det!

 

 

Gled en som gruer seg til jul from Kirkens Bymisjon on Vimeo.