Meny

 

Stortingspresidente inviterte til fattigdomsmøte

Dag Terje Andersen ønsket å høre erfaringer fra Kvalifiseringsprogrammet og inviterte derfor Samarbeidsforum mot fattigdom til Stortinget.

Publisert dato:  04.02.2011

Representanter for ulike brukerorganisasjoner møtte Dag Terje Andersen på Stortinget. Fra venstre: Bengt Scheldt, Gjeldsofferalliansen; Leni Hemminghytt, KREM; Johanne Engen, Velferdsalliansen; stortingspresident Dag Terje Andersen; Line Eikenes, RIO; Ola Ødegaard, Stiftelsen rettferd for taperne; Georg Rønning, Foreningen Fattignorge; Kai-Rune Myhrer, Batteriet; Carl Eliassen, Marborg Bodø; Honoratte Kashale, BibiAmka; Merete Legvold Pettersen, Aleneforeldreforeningen og Lars Aasen, Leieboerforeningen.

Kvalifiseringsprogrammet er et tilbud om opplæring og arbeidstrening for personer som står utenfor arbeidslivet. Stortingspresidenten ble fortalt at det er et godt program, men at det fortsatt gir et for dårlig tilbud i deler av landet.
 
– Kvalifiseringsprogrammet er et genialt opplegg, men vi opplever i praksis at det ikke når godt nok ut til rusavhengige, sa Line Eikenes, fra Rusmisbrukernes interesseorganisasjon (RIO). 
 
Økningen i antall gjeldsforhandlinger og utkastelser, avlastningsordninger for aleneforeldre, prisindeksering av bostøtten og tiltak for ungdom som faller ut av videregående skole var blant andre temaer som ble tatt opp i møtet.
 
Samarbeidsforum mot fattigdom har eksistert i to år, og består av en rekke frivillige organisasjoner. Det er andre gang de har møte med stortingspresidenten.
 
– Som stortingspresident møter jeg veldig mange mennesker som sitter på toppen av samfunnet, derfor er det veldig viktig for meg å få høre erfaringer fra dem som har et annet utgangspunkt, sier Andersen.

Tekst og foto: Stortinget.no