Meny

 

Store forventninger til Hudøysommer

- Jeg gleder meg til å gjøre sånne ting jeg ikke får gjort til vanlig. - Overnatte ute! Og høre på skumle historier!

Publisert dato:  27.06.2011

Forventningene var synlige og hørbare i og utenfor bussene på Tøyen mandag, da over 400 barn i løpet av noen timer satte kursen for årets Hudøy-leire.

- Vi gleder oss til å møte nye venner sier Monika som ikke har vært på Hudøy før, og Ellisiv som skal rekke mer enn hun gjorde i fjor.

Camp Hudøy på Tjøme er med sine 11 lokale leirsteder på samme øy klar for storinnrykk, og aktivetetstuker med fisking, bading, seiling, ballspill, skogsliv, spøkelser, konkurranser, latskap og nye og gamle vennskap: Barnesommer etter god gammel oppskrift.

På buss-plassen sto foreldre og foresatte igjen og vinket.

- Savnet blir nok like stort her som hos barna, sier en mor.

- Kommer ikke til å savne dere! roper datteren

- Ring så fort du kan da, sier mor

Noen har fått med seg en  bunke postkort og frimerker for å sende hilsener hjem. Hvis det blir tid, fra den aktive sommerøya.

Nye og gamle venner
Mange av barna i 8-12 års alderen som dro av gårde mandag har vært på Hudøy før.  Andre var ekstra spente før sin første Hudøy-opplevelse. For noen var det godt å ha med en venn eller venninne som har vært der før. To venninner på 10 venter spent på bussen sammen.

- Jeg har ikke vært der før, men kjenner noen som er der, og jeg gleder meg sier Monika Wilson. – Særlig til bading og seiling.

- Og jeg skal gjøre noe av det jeg ikke rakk i fjor. Det er så mye gøy på Hudøy, sier venninnen Ellisiv Hollen Elgenes.

At det verken er mobiltelefonbruk eller godte-kiosk på øya synes de ikke gjør så mye.

Flere foreldre er minst like spente som barna, men er glad for muligheten til gode opplevelser for de minste.

- Dette er jeg helt trygg på. Et skikkelig flott tilbud med gode ledere, fine sommeropplevelser og masse tid ute i naturen, sier en.

-Det beste er at de faktisk får gjort noe ordentlig i sommertida. Vi voksne har jo ikke så lang ferie, og da er det godt at de får denne opplevelsen

- Det er litt rart å sende dem av gårde for 12 dager! Men vi har godt av det alle sammen..

Hudøy-leirene drives som et samarbeid mellom Oslo kommune og Kirkens Bymisjon. Ca 1350 barn og unge deltar i løpet av sommeren.

Og drosjesjåføren vi møtte samme dag sa det slik: _ Hudøy ja! Der var jeg på 60-tallet. De som ikke har opplevd det har virkelig gått glipp av noe.