Meny

 

Rom for alle på Stena Line

Noen av barna var så spente at de ikke fikk sove kvelden før Stena Line inviterte til flerkulturell juletrefest ombord på Stena Saga.

Publisert dato:  31.01.2011

Faksimile fra Aften.De omkring 150 gjestene var invitert gjennom Bymisjonens virksomheter, og mange hadde aldri vært på juletrefest før. For første gang i livet gikk de rundt juletreet, sang julesanger og tok del i andre typiske juletradisjoner.

- Ismail klarte ikke å sove i natt. Han var så spent, sa mamma Rehana Ansan til Aften, som hadde en reportasje om festen i torsdagens avis.

Is, brus og halalpølser

Og forventingene innfridde. Allerede ved inngangen sto noen trubadurer fra Stena Line og spilte og sang. På dekk 7 sørget Sagene Janitsjarorkester for underholdning og sang. En sjonglør holdt barna i åndeløs spenning rundt scenen, og vertskapet sørget for rikelig med godteri, is, brus og kyllingpølser til alle.

- Det er morsomt å være her. Det beste var at vi fikk så mye godteri, sa Ismail (8).

- Jesus er jo en av profetene

Arrangementet kom i stand etter at Stena Line kontaktet Bymisjonen før jul med ønske om å gjøre noe for mennesker i byen som ikke alltid får ta del i tradisjoner andre tar for gitt.

- Jesus er jo en av profetene som muslimer regner med, så det er klart vi kan feire julen litt vi også, sa en mamma fra Pakistan.

Gjennom Kirkens Bymisjons Primærmedisinsk Verksted hadde arrangørene på forhånd fått tips fra innvandrerkvinner om hvordan en slik fest kunne tilrettelegges for deltakerne. Og resultatet ble så vellykket at det er store sjanser for gjentakelse neste år.

- Stena Line hadde lagt mye omtanke ned i planleggingen, og vi er veldig takknemlige for dette flotte initiativet, sier næringslivsansvarlig i Kirkens Bymisjon, Ragnhild Østmo.

Langsiktig samarbeid

Personalet i Stena Line var også fornøyd.

- Gjestene var så blide og hyggelige, og barna oppførte seg eksemplarisk, sa direktør Stein Wettergren fornøyd etter festen.

Arrangementet er ledd i et langsiktig samarbeid som Stena Line ønsker å inngå med Bymisjonen.