Meny

 

Prostitusjonstiltak fikk bil av MøllerGruppen

Takket være en ny VW Golf fra MøllerGruppen kan de ansatte på Kirkens Bymisjons prostitusjonstiltak, Nadheim, fortsette det oppsøkende arbeidet som før.

Publisert dato:  17.01.2011

Daglig leder i Møller Bil Ryen, Erik Gjellan, overleverer nøklene til en VW Golf Blue Motion til daglig leder av Nadheim - senter for kvinner og menn i prostitusjon, Olav Lægdene.

Senteret sto nylig overfor et veiskille: den gamle bilen var moden for skraphaugen, og virksomheten hadde ikke penger til å investere i en ny.

- Vi ville ikke hatt råd til bil, verken ny eller brukt. Derfor vurderte vi seriøst å kutte ut bil i arbeidet. Men det ville gjort det veldig tungvint og dessuten ført til økte utgifter til kollektivtransport, sier daglig leder, Olav Lægdene.

Tilbudet fra Volkswagon-importøren MøllerGruppen om gratis leasing av en bil i tre år, kom derfor som en forsinket, men desto mer gledelig julegave.

- Dette betyr at vi kan fortsette å drive oppsøkende arbeid i prostitusjonsmiljøene, sier Lægdene.

I bruk samme kveld

Allerede samme kveld som bilen ble kvittert ut fra Møller Bil på Ryen, ble den tatt i bruk. Bil er nemlig et svært viktig redskap for Nadheim.

- I tillegg til å bruke bil i det oppsøkende arbeidet på strøket, kjører vi ofte kvinner hjem om natten, eller dersom de ikke har eget bosted, til akuttovernattingstiltaket Natthjemmet. Vi bruker også bil for å hjelpe kvinnene ved vår bolig for menneskehandelsofre med å komme seg fra A til B med sine eiendeler, kjøre dem og barna deres til helsestasjoner og sykehus, eller reise til og fra krisesentre, som ofte ligger et par timer utenfor Oslo, forteller  Lægdene.

Bidrar på flere måter


Dette er langt fra første gang at MøllerGruppen støtter Kirkens Bymisjon. Den såkalte ”matekspressen”, en biogassdrevet varebil fra bilimportøren, kjører daglig rundt med overskuddsmat fra Kiwi og Deli de Luca til organisasjonens mange institusjoner og møtesteder.

Dessuten kjøper firmaet hvert år hundrevis av glassengler fra arbeidstiltaket for mennesker i rusmiljøet, Lønn som fortjent. MøllerGruppen har også personer fra Kirkens Bymisjons arbeidsmarkedsbedrift, Unikum, inne på arbeidstrening.

- Vi setter stor pris på å få lov til å bidra. Kirkens Bymisjons verdier er viktige å støtte opp om, sier daglig leder av Møller Bil Ryen, Erik Gjellan.

Verdifullt samarbeid

Næringslivsansvarlig Henning Høiner i Kirkens Bymisjons markedsavdeling skryter av samarbeidet med MøllerGruppen.

- Det er et veldig verdifullt samarbeid for oss. For våre virksomheter betyr det utrolig mye økonomisk å få til slike avtaler, sier han.

PS! Den nye bilen er en såkalt VW Golf Blue Motion, altså den mest miljøvennlige dieselbilen fra Volkswagon. Dette er viktig for både Nadheim og Møller Bil Ryen, som begge jobber for å bli sertifisert som miljøfyrtårn.