Meny

 

Kongen talte om oversette barn

Temaet for Kirkens Bymisjons julekampanje var også et tema i H.M. Kong Haralds nyttårstale. - Vi må tørre å bry oss – og heller tåle å bli beskyldt for å blande oss, sa kongen.

Publisert dato:  04.01.2011

Kong Harald, Kronprins Haakon og Prinsesse Ingrid Alexandra. (Foto: Morten Brun, Det kongelige hoff)

Kirkens Bymisjons satt i hele førjulstiden fokus på vanskeligstilte barn og unge i samfunnet gjennom kampanjen Over-Z. Oversette barn var også en viktig del av kongens nyttårstale til folket:

Her er et utdrag fra nyttårstalen:
- Vårt aller største ansvar gjelder barna. Også dette året har vi blitt opprørt over historier om barn som har det vondt fordi voksne ikke klarer å ta vare på dem. Dette er oversette barn. Selv i Norge blir barn født inn i svært forskjellige forhold. Akkurat dét er vanskelig å påvirke. Men det vi kan gjøre noe med, er å gi dem likere muligheter.

Av og til er den ene helt avgjørende i et barns liv: En lærer, en nabo, en fotballtrener, en helsesøster. Vi kan alle være den ene. Vi må tørre å bry oss – og heller tåle å bli beskyldt for å blande oss. Mange av dem som i dag sliter med rusproblemer har opplevd å bli oversett eller misbrukt som barn. Skolen kan være en livsviktig instans på veien. Derfor er det alvorlig når unge ikke fullfører skolegangen. Da mister de både sikkerhetsnett og fremtidsmuligheter – og blir dermed ekstra sårbare. Vi må gi barn og unge trygghet så de kan vokse opp med tro på seg selv.

Les eller hør hele Kong Harald Vs nyttårstale her.