Meny

 

Gratiskonserter til glede for Bymisjonen

Torsdag og fredag forrige uke holdt Bergen Filharmoniske Orkester gratiskonserter i foajeen i Grieghallen. I stedet for å ta betalt, oppfordret Leif Ove Andsnes publikum til å støtte Kirkens Bymisjon.

Publisert dato:  25.01.2011

Gratiskonsertene ble holdt like etter hovedkonsertene med filharmoniens profil denne sesongen, Leif Ove Andsnes. Henning Målsnes, informasjonssjef i Bergen Filharmoniske Orkester, forteller at de holder gratiskonserter for å tilby publikum noe ekstra.
Innsamlingsleder i Kirkens Bymisjon, Anne Lise Jeppesen, er overveldet over den store givergleden.
- Vi har mange faste publikummere, og vi ønsker å gi dem en utvidet konsertopplevelse. Ideen kom fra Andsnes, og dette er noe vi kommer til å videreføre sammen med introduksjon og foredrag før konsertene, sier han.

Til sammen begge kveldene la et fornøyd publikum igjen nærmere 29 000 kr i bøssene til Kirkens Bymisjon.

-  Andsnes ønsket at pengene fra gratiskonsertene skulle gå til et velInformasjonssjef i Bergen Filharmoniske Orkester, Henning Målsnes.dedig formål. Da valgte vi bymisjonen, som vi har støttet et par år nå, forteller Målsnes.

Ønsker videre samarbeid

Samarbeidet mellom Bergen Filharmoniske Orkester og Kirkens Bymisjon startet med en CD filharmonien spilte inn for bymisjonen for et par år siden.

- Kirkens Bymisjon gjør mye bra for veldig mange mennesker. Både filharmonien og bymisjonen er en del av bybildet, og vi ønsket derfor å etablere et samarbeid. Bakgrunnen var at vi ønsket å vise samfunnsansvar, og bidra i byen. Dette er noe vi ønsker å fortsette med, sier Målsnes.

 

Forsidebildet av Leif Ove Andsnes er tatt av Rolf M. Aagaard.