Meny

 

Gateprest på by:Larm

Gateprest, musiker og doktorgradsstipendiat om hip hop-kultur, Carl Petter Opsahl, deltar på seminaret "Rock og religion – Satans lønnsomt" under by:Larm 17. februar.

Publisert dato:  15.02.2011

Slik presenterer by:Larm seminaret på sine nettsider:

Gateprest i Kirkens Bymisjon Oslo, Carl Petter Opsahl. Å spille på Gud er Satans lønnsomt. Bare spør Bjørn Eidsvåg. Han bygde en hel karriere på et folkereligiøst publikum. Siden har mange forsøkt å kopiere den lønnsomme formelen. Førjulskonsertene har blitt en egen industri der avdankede stjerner stikker sugerøret dypt i kollekten og tjener en årslønn på det.

Er det derfor norsk musikkpoliti hyller amerikanske stjerner som strør rundt seg med religiøse referanser, mens det eksisterer en slags mobbekultur rettet mot norske artister som gjør det samme? Eller snudde alt den dagen Pinsemenigheten begynte å oppfostre shoegazere?

Ville John Olav Nilsen sluppet unna med et “Gud være med dere” på samme måte som vi svelger “God bless you” fra Bono? Hva mener Eirik Mosveen når han sier at ”Elvis er Gud, Dylan Jesus”? Og når ble det kulere å være muslimsk enn kristen rapper?

Noen tilber Gud. Andre Hank von Helvete. Hvis religion er dop for folket er forskjellen kanskje ikke så stor. Vi tar debatten. Amen.

Se seminarprogrammet på by:Larm her.

Ordstyrer:
Beate Nossum

  • Panelet: Bjørn Eidsvåg, en av Norges ledende og mestselgende artister.
  • Eirik Mosveen, tidligere redaktør i BEAT, nå politisk journalist og kommentator i VG.
  • Egon Holstad, musikkansvarlig i Nordlys.
  • Carl Petter Opsahl, gateprest, skriver doktorgrad om spiritualitet i hiphop-kulturen, Musiker og anmelder i VG.

Special Guest Stars TBA