Meny

 

Gatejurist på plass i Kristiansand

Denne uken startet Liv Jorunn Hovda som Kirkens Bymisjons gatejurist i Kristiansand. Hun går nå i gang med å kartlegge behov og forme et tilbud som er tilpasset byen.

Publisert dato:  04.03.2011

- I Kirkens Bymisjon har vi en målsetting om å gi mennesker mot til å leve og mot til å tro. Dette handler om livskvalitet og rettsikkerhet. Ved å bli hørt og trodd på, åpner det opp for motet, sier Øyvind Stabrun, gateprest og daglig leder i Kirkens Bymisjon Kristiansand.

Formålet med gatejuristen er å sikre rettsikkerhet for mennesker med rusproblemer. Gjennom det øvrige arbeidet som drives i Kristiansand, blant annet ved Natthjemmet i Kristiansand, har Kirkens Bymisjon erfart at det er behov for et slikt tiltak.

Startet i Oslo

Gatejuristen startet opp i Oslo i 2004 som en del av Kirkens Bymisjon, og har de siste årene etablert rettshjelpskontorer for rusavhengige også i Bergen, Tromsø, Trondheim og nå altså i Kristiansand. Den viktigste oppgaven gatejuristen har, er å gi gratis rettshjelp til enkeltpersoner.

- For å få til dette, er det er helt avgjørende å bygge tillit i målgruppa og i behandlingsapparatet for øvrig. Noe av gatejuristens funksjon vil være å gjøre samfunnet oppmerksom på at ikke alle får den rettsikkerheten de har krav på, sier Liv Jorund Hovda.

Hun ser frem til å dra veksel på erfaring fra tilsvarende arbeid i andre byer, og til å samarbeide lokalt med ulike aktører i tiden fremover.