Meny

 

Fire nye år for Prosjekt Tocantins

Kirkens Bymisjon i Bergen sitt solidaritetsprosjekt i Brasil, Prosjekt Tocantins, har gjennom en ny avtale med Aleris UngPlan sikret driften i fire nye år.

Publisert dato:  18.02.2011

Aleris vil i en fireårsperiode støtte Prosjekt Tocantins med 50 000 R$ i året. I 2011 utgjør dette ca 175 000 kroner, så totalt vil Aleris bidra med ca 700 000 kroner. Bidraget skal garantere driften av Barnas senter. Dette senteret var en gave fra Erna og Knut Engs barnefond i 2004, og gir lokale barn skoleopplæring i tillegg til aktiviteter som trommegrupper, dans og teater. Senteret tilbyr også psykolog, legemottak og forkurs til universitetet. I 2010 fikk senteret innlagt internett, og ca 50 ungdommer får nå opplæring i datakunnskap.Fornøyde jenter på Barnas senter i Brasil.

Aleris er et kjent navn for Kirkens Bymisjon. Organisasjonen har samarbeidet med Prosjekt Tocantins i ca seks år, men dette er første gang de inngår en solidaritetsavtale av denne sorten. Tidligere har de blant annet sendt barn fra Aleris over til Brasil på kulturutveksling.

Kafévert på Kafé Magdalena, Asbjørn Eikeland, var med og startet Prosjekt Tocantins, og er fremdeles sterkt inn i prosjektet. Han er veldig fornøyd med den nye avtalen.

- Barnas senter går som det suser. Jeg er veldig glad for at vi nå har sikret driftet i fire år fremover, sier han.