Meny

 

En fabelaktig sommerkveld i hagen

Aksepts 10. hagekonsert samlet 1450 entusiastiske mennesker. "Verdens beste publikum" var tilbakemeldingen fra artistene som stilte gratis opp for å fronte hiv-saken.

Publisert dato:  23.06.2011

Hagefesten på Aksept 2011 from Kirkens Bymisjon on Vimeo.

I 10 år har Aksept – senter for alle berørt av hiv invitert til hagekonsert. Et tjuetalls artister stiller opp gratis – fra stepping og hip hop til visesang, vokalkunst, rock and roll, klokkespill og standup – for å skape en festaften i hagen, samtidig som hiv-positives livssituasjon settes på dagsorden.

Også i år ble hagen fylt til randen. 1490 publikummere stuet seg sammen innenfor gjerder og hekker – “verdens beste publikum” var tilbakemeldingen fra flere av artistene.


Den store overraskelsen, som fikk hele publikumet på beina, var øyeblikket da Bobbysocks stormet ut på scenen og framførte La det swinge! Ingrid Bjørnov høstet stor applaus da hun urframførte nytt stoff, og Siri Nilsen kom rette fra platestudioet med sin vare og fine vise “vi er de som ser i mørket”. Hilde Gjermundshaug Broch sto også fram som en av kveldens store profiler, og løftet konserten med sitt samspill med Heine “Buddy Holly” Totland!

Underveis fikk publikum også innblikk i solidaritetsarbeidet Aksept samler inn til for forebyggende hiv-arbeid i Afrika og andre kontinenter, og opplevelsen av å leve et liv med hiv i Norge.

Avslutningsvis inviterte generalsekretæren i Kirkens Bymisjon, Sturla Stålsett, til flere konserter i Aksepts hage.

– Denne festen bidrar til en viktig og positiv synliggjøring av hiv-saken i Norge. En synliggjøring som skaper respekt og selv-respekt. Velkommen til 10 nye år med hagekonsert!