Meny

 

Den nye bibeloversettelsen til Bymisjonens gatearbeid

Den nye norske bibeloversettelsen som ble lansert onsdag ble også offentlig overlevert til det kirkelige gatearbeidet.

Publisert dato:  19.10.2011

– Ta den som brød. Bibelens ord har nok til alle – del det og ønsk folk “velkommen hjem til eget liv”, sa prosjektleder Hans-Olav Mørk ved overrekkelsen.

Oslo domkirke var fullsatt da den første hele og nye bibeloversettelsen siden 1978 ble lansert onsdag.  Den nye bibelen ble symbolsk overrakt til det norske folk ved flere mottakere. Etter programmet inne i domkirken ble forsamlingen invitert ut på brosteinen der Bibel 2011 ble overrakt til Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, gatepresten i Oslo bispedømme og Maritastiftelsen.
- Jesus gikk selv først til gatens folk. Også den nye bibelteksten må ut til folk som lever i gatene. Dette er et uttrykk for at vi har fått en mer levende bibeltekst, sa Hans-Olav Mørk da han overrakte bibelen til gatens folk. Han var selv Bymisjonens første gateprest, og det var nåværende gateprest Carl-Petter Opsahl som tok imot på vegne av Kirkens Bymisjon.

Sinnatekster og kjærlighetstekster

- Denne boka skal ut på gata. Den er alltid med når vi oppsøker hybelhus og folk gatemiljøene. Jeg opplever at bibelteksten brukes av mange vi møter, for her er det både sinnaspråk og kjærlighetsspråk og budskap om trøst og håp. Nå har vi fått en moderne tekst som kan forstås bedre i vår tid.  Bibelen har ord som lever på gata – og ikke bare som en bunke papir, kommenterer gateprest Carl Petter Opsahl.

Måtte gjøre det nå

Bibel 2011 er en helt ny oversettelse der alt er oversatt fra grunntekstene. Teologer, språkeksperter og skjønnlitterære forfattere har gjort den mangeårige jobben.   – Så grundig og tidsnært har det aldri vært gjort før, og vi måtte gjøre det nå for at avstanden ikke skulle bli for stor mellom nåtidens språk og bibelens ord, sa forlagssjef i Bibelselskapet Turid Barth-Petersen. – Bibel 2011 er nærmere kildetekstene, nærmere de bibelske bildene og i et nytt og levende språk, sier Bibelselskapet ved lanseringen.