Meny

 

Demonstrasjon for papirløses rettigheter

Lørdag 22. januar kl 13 demonstrerer organisasjonene bak kampanjen “Ingen mennesker er ulovlig” mot måten norske myndigheter behandler papirløse flyktninger på.

Publisert dato:  21.01.2011

Maria Amelie-saken har satt papirløses rettigheter på agendaen i Norge. Mange mennesker har bodd her i landet i årevis uten grunnleggende rettigheter.

Lørdag  blir det musikk og appeller på Youngstorget fra kl. 13.00 før vi går i samlet flokk til Stortinget for å vise vårt krav om at menneskelige hensyn alltid må komme i første rekke.  Der blir det også appeller og musikk.  Arrangementet varer til kl.15.00.

De som skal holde appeller er:
Åse Kleveland, Human-Etisk Forbund
Dag Hareide, Nansenskolen
Anders Heger, Norske Penn
Bizualem, Papirløs
Trygve G. Nordby, Generalsekretær Europabevegelsen
Thomas Hylland-Eriksen

Kohinoor Nordberg skal spille, og det er ventet at flere kjente artister vil stille opp. Konferansier er Petter Nome.

Flere detaljer om demonstrasjonen på facebook.

Kampanjen ”Ingen mennesker er ulovlige” startet 31. august i fjor. 28 organisasjoner gikk sammen for å sette fokus på papirløse flyktninger i Norge. Kampanjen stiller krav til regjeringen om at barn som har vært lenge i Norge, for eksempel over fire år, skal gis oppholdstillatelse. Kampanjen ber også regjeringen sette en grense for hvor lenge voksne asylsøkere kan være i Norge, uten å få varig opphold. Et annet krav kampanjen setter er at alle som bor i Norge, også de som er papirløse, skal ha rett til helsevern og utdannelse.

I lys av Maria Amelie-saken har det vært mye oppmerksomhet rundt det å være papirløs i Norge. Maria Amelie sier selv at hun håper de mange andre som lever som papirløse også kan få hjelp. Kampanjen ”Ingen mennesker er ulovlige” støtter Maria Amelie og andre papirløse flyktninger. Kampanjen mener at menneskelige hensyn alltid må komme i første rekke.

Se hvilke organisasjoner som er med og les mer om kampanjen her: www.papirlose.no

For mer informasjon, ta kontakt med leder for PRESS Redd Barna Ungdom, Tirill Sjøvoll, på tlf: 901 18 233, eller e-post: tirill@press.no.