Meny

 

Brosteinprisen: -Hold debatt om rettigheter levende

- Det er viktig å holde debatten om rettigheter for alle mennesker levende, sa Kari Helene Partapuoli da hun mottok Brosteinsprisen fra Kirkens Bymisjon på Oslo S torsdag

Publisert dato:  09.12.2011

Kirkens Bymisjon delte ut Brosteinprisen for 10 gang, og  årets prisvinner er lederen for Antirasistisk senter, Kari Helen Partapuoli.
Prisen ble overrakt under en aksjonsmarkering på Oslo S torsdag 8. desember. Det var generalsekretær Johannes Heggland som overrakte prisen.


En av de viktigste

- Årets prisvinner er en av de stemmene i samfunnet som tydeligst og stadig minner oss om betydningen av ordet ”alle”. Derfor er hennes stemme en av de viktigste, sa Johannes Heggland i sin begrunnelse for tildelingen:
-I media, i politiske diskusjoner, i artikler eller demonstrasjonstog, og andre sammenhenger, formidler Partapuoli behovet for fellesskap, forståelse og respekt, i stedet for mistro og gruppetenking. I samspillet mellom majoritet og minoriteter, eller mellom fastboende og tilreisende, er dette avgjørende verdier. Det antirasistiske arbeidet er dessverre fortsatt avgjørende viktig i byen vår, sa Heggland, som også pekte på besøkskampanjen TeaTime som et meget godt tiltak.

Et samfunn for alle

Kari Helene Partapuoli takket for prisen med å  oppfordre til å holde debatten om menneskerettigheter levende.
 – Det er så mange som ikke ønsker debatt om rettighetsspørsmål i møte med mangfoldsamfunnet. Det er viktig at den debatten holdes levende. I vårt arbeid møter vi særlig etter hendelsene 22. juli stor pågang av mennesker som ønsker kontakt og samtale om hvordan vi sammen kan skape et samfunn som er åpent for alle, sa lederen for Antirasistisk Senter.
Hun avsluttet sitt innlegg med å tenne et lys for en palestinsk flyktning som nylig ble tvangssendt ut av Norge, og minnet om at dette skjer kontinuerlig på en måte som hun mener harmonerer dårlig med menneskerettighetene.

Til bymisjon.no  sier Kari Helene Partpuoli at det betyr mye å få prisen fra  Kirkens Bymisjon.
- Det er sjelden vi får ros! Vi er i et debattfelt med mange og harde konflikter, og det er vanskelige å finne rolige og reflekterende samværsformer. Tea Time-kampanjen gir muligheten til det,og det er deilig med noen øyeblikk som dette der vi stopper opp litt, sier hun , og takker for mye og godt samarbeid med Kirkens Bymisjon.