Meny

 

Rom for alle-plata til topps på VG-lista

Publisert dato:  09.12.2009

Låten ”Rom for alle”, er nå nummer en på VG-lista. Låten om fellesskap og rom for å bry seg er kjernen i Kirkens Bymisjons julekampanje.

- Det er veldig hyggelig å se at en alternativ julegave kan klatre helt til topp på Norges offisielle hitliste. Vi setter stor pris på den gode mottakelsen, og håper at sangen kan være med på å øke inkludering og raushet blant folk, sier generalsekretær Sturla Stålsett.

Gripende musikkvideo
Musikkvideoen til sangen ”Rom for alle” er nå publisert og klar for visning flere kanaler.
Videoen er spilt inn i et elegant kjøpesenter, der gjester og deltakere fra Kirkens Bymisjons virksomheter spiller ulike roller som butikkansatte, kunder, vektere og gjester. Musikkvideoen viser på en gripende måte at ”folk er folk” og at alle hører til i samfunnsfellesskapet med sine ressurser, wevner og behov.

– Ingen er bare det du ser. Vi tror videoen og denne sangen uttrykker at ”rom for alle” også betyr ”bruk for alle”, sier generalsekretær Sturla Stålsett.

Se musikkvideoen på http://www.platekompaniet.no/side/bymisjon.aspx

Det er første gang Maria har skrevet på norsk, rettere sagt nordlandsdialekt. Dette passet godt ettersom Hans-Erik også er nordfra. Artistene hadde ikke møtt hverandre før de satt sammen i studio, men begge er opptatt av viktigheten av ikke å se bort når man blir eksponert for andres smerte.

- Da Bymisjonen  spurte om jeg kunne tenke meg å være med på årets juleaksjon tenkte jeg: Ja, her vil jeg starte! Det er fint å starte opp igjen med noe som føles meningsfullt, sier Maria.

- Jeg har selv vært i en situasjon der jeg har hatt behov for hjelp fra Kirkens Bymisjon. Det er mange der ute som ikke blir sett av andre. Det håper vi å kunne gjøre noe med gjennom denne låta, sier Hans-Erik.