Meny

 

Nordmenn kjenner godt til Bymisjonen

Publisert dato:  09.02.2009

9 av 10 nordmenn har hørt om Kirkens Bymisjon, og halvparten av den norske befolkningen har et svært godt eller godt totalinntrykk av organisasjonen, viser en undersøkelse gjort av Synovate.
 

Undersøkelsen, som ble gjort i høst, viser at navnet Kirkens Bymisjon er godt kjent i Norge. 90 prosent av alle kvinner og 86 prosent av alle menn har hørt om organisasjonen.
 
Best kjent er Bymisjonen i blant personer over 60 år, der 95 prosent kjenner til organisasjonen. I aldersgruppen 15-24 år har 70 prosent hørt om Bymisjonen. Folk på Østlandet kjenner best til Kirkens Bymisjon (90 prosent), mens folk bosatt i Møre og Romsdal, som er et av fylkene uten egen bymisjonsstiftelse, kjenner minst til organisasjonen (83 prosent).
 
Kjennskap til arbeidet

36 prosent av alle nordmenn sier at de kjenner godt til hva Kirkens Bymisjon jobber med. I tillegg sier 44 prosent at de kjenner ”middels godt” til organisasjonens arbeid. 58 prosent av nordmenn over 60 år sier de kjenner godt til Kirkens Bymisjons arbeidet, mens bare 11 prosent av ungdom sier det samme.
 
Halvparten av de spurte sier at de har et ”svært positivt” eller ”positivt” inntrykk av Kirkens Bymisjon, mens 10 prosent har et negativt inntrykk av organisasjonen. 68 prosent av alle nordmenn over 60 år er positive til Kirkens Bymisjon.
 
- Ærlig og oppriktig
På spørsmål om hvilke beskrivelser de synes passer best til organisasjonen, krysser 32 prosent av for ”ærlig”, mens 30 prosent mener vi er ”oppriktige”. Andre beskrivelser som scorer høyt er pålitelig, dyktig, familieorientert, vennskapelig og trygg. Èn prosent mener at Kirkens Bymisjon er morsom, og to prosent mener at organisasjonen er ”kul”.

 

Publisert: 09.02.2009