Meny

 

Næringslivet møtte Bymisjonen

Publisert dato:  05.06.2009

Over 50 næringslivsledere møtte opp da Kirkens Bymisjon inviterte til frokostseminar denne uka. De fikk høre Johan H. Andresen jr. fortelle om hvordan finanskonsernet FERD tenker rundt sitt sosiale engasjement.

- Vi søker etter gode ideer og mennesker som kan realisere dem og som vil skalere og eksportere ideen, sa Johan H. Andresen jr.                                 Foto: Atle Briseid

Andresen, mest kjent som tidligere leder av Tiedemanns tobakk, er nå direktør for industri og finanskonsernet FERD, som eier selskaper med en samlet omsetning på 24,5 milliarder kroner. Selskapets sosiale engasjement består i å hjelpe såkalte ”sosiale entreprenører” med å virkeliggjøre sine prosjekter. Dette er enkeltpersoner med innovative løsninger på samfunnets sosiale problemer.

- Vi velger å støtte sosiale entreprenører fordi det gir oss mulighet til å nærme oss vår visjon om å skape varige verdier og sette tydelig spor. Dessuten kan vår kompetanse være spesielt virkningsfull for slike personer, sa Andresen.

Utvikler stategier og nettverk
FERDs bidrag består ikke bare av økonomisk støtte, men også hjelp til å utvikle strategier og nettverk. Det er særlig nye prosjekter innen utdanning og barn og unge at selskapet setter inn sine ressurser. Det siste bymisjonsprosjektet som FERD støttet, var gatemagasinet Asfalt i Stavanger.

- Vi søker etter gode ideer og mennesker som kan realisere dem og som vil skalere og eksportere ideen. Gatemagasiner er erkeeksempelet på sosialt entreprenørskap. Det har spredt seg kjapt over hele verden fordi det har vist seg at det virker, sa Andresen.

FERD bistår 8-12 løpende engasjementer med opptil 10 millioner kroner årlig. Målet er å finne 1-3 nye prosjekter hvert år og avvikle tilsvarende antall prosjekter årlig.  Andresen oppfordret alle næringslivsledere som ønsker å utvikle bedriftens samfunnsansvar til å satse på prosjekter som ligger nær bedriftens kjernevirksomhet.

- Finn prosjekter som ligger nær det som er deres eget og bidra med det dere er gode på. Det er det viktigste for å engasjere de ansatte i bedriften, sa han.

Sodexo er stolt over samarbeidet

- Jeg kan med hånden på hjertet si at vi har vunnet flere kontrakter fordi vi har et slik engasjement, sa administrerende direktør i Sodexo, Lars Furu.

Kirkens Bymisjons frokostseminarer er gode møtesteder for å skape kontakter med bedrifter som ønsker å utvikle sitt sosiale engasjement. I likhet med FERD har også serviceselskapet Sodexo samarbeidet med Bymisjonen de siste årene. Administrerende direktør i Sodexo, Lars Furu, fortalte på frokostseminaret om hvilke effekter det har hatt for selskapet.

- Våre verdier finner vi igjen i verdiene til Bymisjonen. Vi har ansatte med ulikbakgrunn, nasjonalitet og legning, og alle synes det er ålreit å jobbe Kirkens Bymisjon, sa han.

- Har vunnet kontrakter
Sodexo har i flere år bidratt med mat, arbeidskraft og midler til arrangementer i regi av Kirkens Bymisjon. Selskapet har også involvert sine underleverandører i arbeidet. Mest stolt var Furu over den frivillige arbeidskraften som Sodexo bidrar med i forbindelse med gjestebudene som arrangeres for gatefolk før jul og påske.

- Jeg kan med hånden på hjertet si at vi har vunnet flere kontrakter fordi vi har et slik engasjement, sa han.

 

Publisert: 05.06. 2009