Meny

 

NRK sender Åpen himmel fra Vår Frue kirke

Publisert dato:  13.11.2009

Tre søndager i høst sender NRK TV-programmer innspilt i og rundt Vår Frue-åpen kirke i Trondheim. ”Perler og brostein” er tema for programmene som sendes på søndager kl. 17.30 den 15. og 22. november, samt 27. desember.

Det handler om perler og brostein når norske TV-seere blir med inn i Vår Frue – åpen kirke. Brostein som symbol for Kirkens Bymisjon sitt arbeid blant gatas folk. Og perler som symbol på hvert eneste menneskes unike verdi.

Den enkeltes verdi og storhet kommer òg til uttrykk i håndskrevne ord, sånn som det skrives ned av gjester i en Tanke- og bønnebok inne i denne kirka. Mye av det som er skrevet fortjener å deles, og på TV denne ettermiddagen er noen av tekstene rammet inn med lavmælte sanger. Sanger til bønn og ettertanke, og kanskje også en hjelp til å leve nær mennesker og nær Gud. Med i programmene er gjester, frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon i Trondheim.

Vår Frue kirke er blitt Nordens første døgnåpne kirke. Målet er å være alltid åpen – og åpen for alle. Også for mennesker som slettes ikke forventer å bli ønsket velkommen inn i varmen:

”Jeg husker ei nattevakt.  I totida om natta kom det to karer inn i kirka. Hadde nok drukket ganske mye. Snakket høyt. Og det var ikke like pent alt som kom.

Vi ble sittende lenge sammen. Drakk kaffe. Og den ene fortalte masse. Om alt det dumme han hadde gjort. Damen som hadde reist i fra ham. Og fylla som ikke var så artig lenger. Etter ei stund, gikk han fram til brosteinene foran i kirka. Stoppet opp. Og tente lys. Tilbake ved bordet bak i kirka, sa han flere ganger:
- Enn at sånne som meg, er velkommen her!

- Klart du er velkommen er i kirka, tenkte jeg med meg selv... Hvem ellers? Og tenkte på vår skaper. Som ser oss. Når vi kommer. Lar tiden stoppe opp. Tenner stillferdige, små lys. I håp. Om at nåden faktisk møter oss….”