Meny

 

”Millionbil” i gave til Kirkens Bymisjon

Publisert dato:  07.05.2009

Nylig ble Kirkens Bymisjon innvevet i norsk bil-historie da MøllerGruppen AS kunne feire importen av sin bil nummer en million med stor fest på Bekkelagskaia i Oslo. Rett bak rullet bymisjonsgaven: En snerten varebil merket bil nr 1 000 001. Med den skal Kirkens Bymisjon frakte gratis mat til gjester på bymisjonsvirksomhetene.

-En virkelig folkevogn som vi kan bruke både grønt og gratis! sa generalsekretær Sturla Stålsett  (t.v) i sin takk til administrerende direktør Pål Syversen i MøllerGruppen.
Bil nr 1000 001 er en gave fra den kjente bil-leverandøren.

Det er et langvarig samarbeid mellom MøllerGruppen og Kirkens Bymisjon som ligger bak den profilerte gavebilen fra firmaet som har gitt Norge ”folkevogna”.

I en årrekke har Møller lånt ut biler til bymisjonens aksjonsbehov, og også støttet arbeidet på andre måter. På spørsmål om hvorfor Kirkens Bymisjon ble valgt som mottaker av første bil i en ny millionserie fra MøllerGruppen, svarer administrerende direktør Pål Syversen:

- Det er en del av vår bedriftskultur å ta samfunnsansvar. I alle våre bedrifter henger en plakat med fire kjerneverdier. En av disse er ”omtanke”. Her møtes MøllerGruppen og Kirkens Bymisjon. Det gjorde et særlig inntrykk på oss da vi så innsatsen hos sysselsettingstiltaket "Lønn som fortjent" som bymisjonen driver i rusmiljøet i sentrum. Det inspirerte oss til å gi en gave det var behov for. Det er viktig  for oss å støtte ideelt arbeid på en måte som også våre ansatte kan se som noe konkret, og det nye tiltaket der gratis overskuddsmat kjøres ut til folk som trenger det, er akkurat det!

Grønt og gratis
Den nye Volkswagen Caddy varebil er gassdrevet. Det vil si at den kan gå på gass fra avfall, og er slik sett svært miljøvennlig og moderne.

- Dette blir i mer enn en forstand en ekte ”folkevogn,” sa generalsekretær Sturla Stålsett da han fornøyd tok imot bilen på en scene i Møllers bilhall på kaia.

- Den skal bringe verdifulle varer ut til folk. Og folk er folk uansett hva slags situasjon de er i. Det er frivillige som gir av egen tid som skal bruke bilen, og med en så miljøvennlig profil blir dette både grønt og gratis, smilte generalsekretæren. 

Som takkehilsen overrakte han brosteinslyset fra Kirkens Bymisjon – i denne sammenhengen et uttrykk både for hverdagshåp – og en del av gata som den nye bilen skal ta seg fram på.