Meny

 

Mette-Marit møtte ungdommer i Bergen

Publisert dato:  26.11.2009

Kronprinsesse Mette-Marit satt lenge til bords da hun besøkte ungdomstiltaket V13 i Kirkens Bymisjon i Bergen onsdag 25. november. Vertene hadde laget lasagne og salat til den prominente gjesten, og i tre kvarter satt de åtte ungdommene og pratet med kronprinsessen.

Hun fikk også overrakt to spesiallagede sjablongmalerier fra AKS-ungdommene - ett som forestilte henne selv og ett av kronprins Haakon.

- Vi snakket om hvordan det er å være ung i Bergen, og det å være ungdom med to kulturer. Og selvsagt om hva vi gjør på V13, oppsummerte Murali Premkumar etter måltidet.

- Hun syntes maten var kjempegod, og hun var veldig interessert.

Bare sjablongene henger igjen etter arbeidet med å lage bilder til kronprinsparet.

Kronprinsesse Mette-Marit ble ønsket velkommen av Aks-deltaker Amir Sweidan og daglig leder Leif Jarle Theis.

- Kronprinsessen var nydelig!
Til dessert ble det is, "ungdomsmuffins" med brownies-deig, og en fem minutters V13-film fra sommerturen til Borestranden. Mange kjente seg igjen på filmen, og stemningen var høy rundt bordet. Det var likevel en litt annerledes AKS-kveld med kongelig besøk. Alt blir litt mer formelt og planlagt.
- Vi ville helst vist henne det slik vi pleier å ha det her, men det kunne vi jo ikke, slår Mariell Ramsøy fast. Det var likevel en flott opplevelse for alle som deltok.

- Kronprinsessen var nydelig, sier Talal Syed Hussein med ettertrykk.

- De var litt mer stille enn de pleier å være, men samtalen fløt likevel lett rundt bordet, smiler avdelingsleder Sølvi Madsen.

Hun er stolt over ungdommene.
- De var flinke til å ta ansvar under besøket, i tillegg til at de var her dagen i forveien og forberedte besøket. De laget mat, ordnet til i lokalene, og laget to flotte bilder til kronprinsessen.

Ønsker nytt besøk
Ungdommene fikk meddelt kronprinsessen at de håper på et nytt besøk fra henne når V13 flytter inn i nye lokaler til våren. Tiden vil vise om det lar seg gjøre.
- Det virket i alle fall som hun likte seg. Hun slappet av hos oss, mener miljøarbeider Trond Karlsen.

Når V13 flytter et hus lenger bort i gaten, vil all aktivitet kunne foregå under ett tak. I dag holder ungdomstiltaket til på to forskjellige adresser. I huset som er under oppussing, får de to etasjer på 150 kvadrat hver å boltre seg i. Det er Sudmannske Stiftelse som har kjøpt huset, og skal leie det videre til V13 i en langsiktig avtale.

- Dette besøket er en fin anerkjennelse av det arbeidet bymisjonen gjør. Kronprinsessen signaliserer at arbeid rettet mot ungdom er viktig, når hun setter av så mye tid til oss i et hektisk program, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon i Bergen, Leif Jarle Theis.


 

Publisert: 26.11.2009