Meny

 

Har laget Bymisjonens jule-låt

Publisert dato:  16.11.2009

Opp mot 100 mennesker var involvert i innspillingen av musikkvideoen på Paleet søndag.
                                                                                                              Foto: Torstein Ihle.

Maria Solheim har skrevet og spilt inn låten ”Rom for alle” sammen med Hans-Erik Dyvik Husby. Sangen er kjernen i årets julekampanje for Kirkens Bymisjon. Søndag spilte de inn musikkvideo i Paleet i Oslo.

Maria Solheim spilte gatesanger som underholdt kafégjester, spilt av brukere fra Kirkens Bymisjons virksomheter.

En av statistene, som for anledningen spilte rollen som vekter.

 

”Rom for alle” er en sterk låt om å våge å møte blikket til medmennesker som strever med livet sitt. Solheim og Husby (Maria og ”Jesus”) spilte inn sangen i studio i oktober, og søndag ble den spilt inn som musikkvideo på kjøpesenteret Paleet i Oslo.

Se bilder fra innspillingen.

Flere av Kirkens Bymisjons brukere var med på innspillingen. De spilte roller som ekspeditører, vektere, kunder og kafébesøkende, mens Maria og Hans-Erik var gatesangere – for å utfordre fordommer og understreke at samfunnet bør ha rom for alle. Totalt var opp mot hundre mennesker involvert i innspillingen.

Se TV2s nyhetsinnslag fra videoinnspillingen.

Maria Solheim svarte ja på flekken da Bymisjonen spurte om hun ville skrive sangen. For tre år siden tok hun en pause fra artistlivet og flyttet ut i skogen uten tv, internett og bil. Nå har hun bestemt seg for å ta opp igjen musikk-karrieren.
- Da Bymisjonen ringte, tenkte jeg: Ja, her vil jeg begynne! Det er fint å starte opp igjen med noe som føles meningsfullt, sier Solheim i et intervju i bladet Bymisjon.

Les intervju med Maria Solheim i bladet Bymisjon.

Sangen ”Rom for alle” blir kjernen i årets Lys i Mørket-aksjon, som er den viktigste innsamlingsaksjonen til Kirkens Bymisjons arbeid. Låten, som skal selges på nett og over disk i Platekompaniets butikker, er nå sendt til samtlige radiostasjoner i landet. Singelen kommer i salg 20. november.


Publisert: 16.11.2009