Meny

 

Lokale krefter redder Arbeidslaget

Publisert dato:  12.01.2009

Skedsmo kommune vil kutte i støtten til Kirkens Bymisjons sysselsettingstiltak for rusavhengige og vanskeligstilte i Lillestrøm, Arbeidslaget. Det får lokalmiljøet til å reagere. I helga gikk et ektepar ut og lovet 150.000 kroner i støtte, og denne uka har Akershus Energi og Nordea trådt til.

Arbeidslaget tar mange slags oppdrag i Skedsmo. Et fast oppdrag har vært å plukke søppel i Lillestrøm sentrum. Det er dette kommunen nå vil kutte støtten til.

 

Arbeidslaget er blitt et populært tiltak i Lillestrøm, og mange setter pris på at arbeidstakerne rydder sentrum for søppel tre dager i uka. Ved nyttår hadde Arbeidslaget 106 registrerte arbeidstakere. Nå vil Skedsmo kommune kutte i støtten til søppelryddingen til bare å omfatte sommersesongen, melder Romerikes Blad.

Les ”Full stopp for gaterydderne”.

Det fikk ekteparet Ødegaard til å reagere. De lovte å betale hele beløpet dersom ikke andre aktører også melder seg.
– For oss er 150.000 kroner mye penger. Vi er ikke rike, og vi må låne deler av beløpet. Men vi klarer oss. Jeg kan imidlertid ikke fatte at kommunen og andre aktører i Lillestrøm kan leve med en slik løsning, sier Bjørn Ødegaard.

Les ”Redder ryddelaget med egne penger”.

Daglig leder for Arbeidslaget, Odd Kjetil Valen, er svært takknemlig. Han er imponert over at det finnes folk i lokalsamfunnet som er villig til å gjøre noe slikt.

Les ”- Takker og bukker”.

Denne uka har det lokale næringslivet meldt seg på banen. Mandag ringte den lokale Nordea-filialen i Lillestrøm og varslet at de ville starte kronerulling og gir selv 20.000 kroner. Dagen etter ringte Akershus Energi og fortalte at selskapet vil sponse Arbeidslaget med 100.000 kroner i både 2009 og 2010!
- Nå er vi glade, for dette vi har prøvd å få til en stund; å få lokale og litt større sponsorer på banen, sier bymisjonsprest og daglig leder Jarl Bøhler.

Det er ikke bare næringslivet som er godt fornøyd med Arbeidslaget. Også beboerne i Lillestrøm sentrum gir Arbeidslaget de beste skussmål.

Les "Beboerne ønsker fortsatt rydding".

 

Publisert: 12.01.2009
Oppdatert: 14.01.2009