Meny

 

Friele ga bort bil

Publisert dato:  12.11.2009

Styreleder Herman Friele overleverer nøklene til bilen til daglig leder i Bymisjonen i Bodø, Anne Line Diesen.                                                                           Foto: Kaffehuset Friele.

Kaffehuset Friele markerte sitt 210-årsjubileum ved å gi bort en bil til Kirkens Bymisjon i Bodø. Bilen skal brukes i det populære sysselsettingstiltaket for rusavhengige Jobb 1.

Kirkens Bymisjon i Bodø fikk spørsmål om organisasjonen trengte noe for å lette arbeidet sitt, og det var det absolutt. Nylig ble en Toyota Urban Cruiser overlevert Kirkens Bymisjon av styreleder og tidligere bergensordfører Herman Friele.

- Bymisjonen har et daglig arbeidstilbud som krever mobilitet, og kapasiteten er helt sprengt, sier daglig leder i Bymisjonen i Bodø, Anne Line Diesen.

Bilen skal blant annet brukes til å frakte arbeidstakerne i sysselsettingstiltaket Jobb 1. En arbeidsdag i dette prosjektet kan for eksempel være å rydde skog, kjøre bort søppel, gjøre hagearbeid eller rive gamle bygg.

- Folk og redskaper tar plass i bilen på vei til nye oppdrag. Med en bil fra Friele blir det mulig for flere å delta i arbeidslivet, sier Diesen.

Les mer om Jobb1 og andre tiltak i Bodø her.

Kaffehuset har i flere år støttet Bymisjonens arbeid ved å gi gratis kaffe til organisasjonens mange møtesteder, kafeer og institusjoner.

– Vi synes arbeidet til Kirkens Bymisjon er beundringsverdig og det er med stor ydmykhet vi støtter opp under deres arbeid, sier Herman Friele til Bergensavisen.

- Arbeidet bak Jobb1 er et godt initiativ som gir stabilitet og verdighet i tøffe hverdager. Det føles godt å støtte et slikt vellykket tiltak, sier Friele, som er styreleder i kaffehuset.

Se bilder av bilen på BAs nettsider.

Publisert: 12.11.2009