Meny

 

Bar korset gjennom bygatene

Publisert dato:  13.04.2009

Kirkens Bymisjon stod i spissen for flerkirkelige korsvandringer i flere norske byer langfredag. Miljø, fred, ytringsfrihet og livssituasjonen til de som lever på gata var blant temaene som ble tatt opp underveis.

Bymisjonsprest Kari Veiteberg i spissen for vandringen i Oslo.
Alle foto: Brith Dybing.

Kirkens Bymisjon har vært initiativtaker til korsvandringer i påsken siden midten av 80-tallet. I år ble det arrangert vandringer i både Bergen, Stavanger, Haugesund, Lillestrøm, Fredrikstad og Oslo.

Folk minnes Jesu lidelse ved å legge roser på korset.

Odd Einar Dørum og gateprest for ungdom i Den norske kirke, Jan Christian Nielsen under appellen foran VG-bygget.

Korsvandringen i Oslo ble avsluttet med konsert av Carl Petter Opsahl (klarinett) og Ivar Andresen.

I Oslo startet vandringen ved Rådhuskaia. Underveis stoppet følget flere steder, blant annet ved Frelsesarmeens hovedkontor, Tinghuset, Nobels fredssenter og Stortinget, der tamiler hadde samlet seg til demonstrasjon.

I tillegg til å lese fra Jesu lidelseshistorie, ble det holdt appeller om blant annet papirløses situasjon i Norge. Tidligere justisminister Odd Einar Dørum og gateprest i Oslo, Carl Petter Opsahl, var blant talerne.

- Det er mange som lider i byen vår, mange som ikke finner seg til rette, og noen lever i skjul med sin nød. Ved å bære korset gjennom gatene blir det tydelig at påskens budskap kan gi livsmot til byens mennesker, sa gateprest Opsahl.

Les gateprestens blogg her.

I Stavanger fulgte et trettitalls mennesker vandringen fra St. Svitun katolske kirke til Lagård kirkegård. Underveis på den stille og langsomme vandringen til Lagård kirkegård. På torget sa gateprest i Kirkens Bymisjon, Per Arne Tengesdal: 
- Jesus vandret der folk levde, på torg og i gater. Dette stedet minner oss om at vi alle har del i verdens urettferdighet.

Se artikkel fra Stavanger Aftenblad her.

Også i Lillestrøm, Bergen og Haugesund ble det arrangert korsvandringer langfredadg.

Se artikler og bilder fra Bergensavisen, Romerikes Blad, Haugesunds avis og Vårt Land her.