Meny

 

Vil gi vanskeligstilte barn ”en helt vanlig jul”

Publisert dato:  17.11.2008

Gjensidigestiftelsen ønsker å samarbeide med Kirkens Bymisjon for å bidra til at 500-1000 vanskeligstilte barn over hele landet skal få oppleve en litt bedre jul enn ellers.

Siri Nodland Raste og Gjensidigestiftelsen vil bruke fire millioner kroner på å gi barn i hele landet de samme juleopplevelsene som andre.
Foto: Gjensidigestiftelsen.

 

- Tenk om vi kunne bidra til at de barna i Norge som vanligvis gruer seg til jul, fikk oppleve en julefeiring det går an å snakke om, sier Siri Nodland Raste, leder for gavetildelinger i Gjensidigestiftelsen.

Etter at Kirkens Bymisjon i Drammen søkte stiftelsen om midler til barneinitiativet Friminuttet, svarte stiftelsen med en visjon. De ønsker å gi barn i familier over hele landet som ellers ikke gleder seg til jul, mulighet til å feire ”en helt vanlig jul” i 2008.
- Vi vet det er mange barnefamilier og aleneforeldre som sliter økonomisk og sosialt og som ikke har forutsetninger for å lage en jul som barna kan glede seg til. Ved å bruke det store, landsdekkende nettverket til Kirkens Bymisjon håper vi å kunne bidra til at mellom 500 og 1000 barn kan oppleve en gledeligere jul enn ellers, sier Raste.

Bruker fire millioner
Fire millioner kroner vil stiftelsen bruke på denne aksjonen.
- For noen betyr ”en helt vanlig jul” at de får en nyttig og god julegave som de kan fortelle klassekameratene om i januar. For andre er det kanskje en flybillett for bestemor, som aldri ellers har råd til å komme på besøk i julen. For sosialt ekskluderte kan det være muligheten til å få oppleve en juleforestilling sammen med andre barn, delta i et gjestebud eller andre norske juletradisjoner. Eller det kan være at redningen er en ”julehuspakke” med juletre, litt pynt og julemat som mor og far ellers ikke klarer å fikse til jul, forteller Raste.

Glad for engasjementet
Generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Sturla Stålsett, setter stor pris på det rause initiativet.
- Vi gleder oss over engasjementet stiftelsen har for barn og unge, og at de ønsker å samarbeide med våre virksomheter for å nå ut, sier han.

For Gjensidigestiftelsen, som ønsker å formidle trygghet og helse gjennom sine aktiviteter, er målet å gi barna en følelse av lettelse og glede over å kunne feire en vanlig jul og kunne gå inn i et nytt år med friskt mot og bedre selvfølelse. For å sikre at bidraget gis på en riktig måte og har reell nytte for mottakeren, vil stiftelsen samarbeide med Bymisjonens rundt 30 forskjellige virksomheter rundt om i landet som arbeider med barn og barnefamilier.


Publisert: 17.11.2008