Meny

 

Sykehjemmene scorer høyt i undersøkelse

Publisert dato:  20.05.2008

Sykehjemmene i Kirkens Bymisjon Oslo gjør det svært godt i Oslo kommunens undersøkelse av brukertilfredshet blant pårørende. Alle våre seks sykehjem er inne blant Oslos topp 13.

Beboere og ansatte ved Sofienbergsenteret er stolte over å bli kåret til det neste beste sykehjemmet, i Oslo kommunes undersøkelse.


Undersøkelsen måler en lang rekke faktorer som har innvirkning på trivselen blant beboere på sykehjem, blant annet brukermedvirkning, respektfull behandling, tilgjengelighet, informasjon, aktivitetstilbud, måltid, medisinsk behandling og mulighet for privatliv.

På lista som viser gjennomsnittsscoren, kommer alle SKBOs seks sykehjem inn blant de 13 beste. 49 av hovedstadens sykehjem i byen var med i undersøkelsen. Sofienbergsenteret scorer høyest av våre sykehjem, og havner på tredjeplass – med de andre hakk i hæl.

Listhaug delte ut diplom

Byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug, delte ut diplom til Sofienbergsenteret.

På spørsmålet ”Alt i alt, i hvor stor grad er du fornøyd med det sykehjemmet du bor på?” får Sofienbergsenteret en score på 95 av 100 mulige indekspoeng. Det er nest best av alle sykehjemmene i undersøkelsen. Alle SKBOs sykehjem ligger godt innenfor den magiske grensa på 75 indekspoeng. De gledelige resultatene ble fredag markert med at byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug, besøkte Sofienbergsenteret for å dele ut et diplom.

Stolte og glade
Resultatene gjør ledelsen i Aldring & Kultur stolte og glade.
- Jeg er svært godt fornøyd, særlig når vi tar i betraktning at boligstandarden ved noen av sykehjemmene ikke er tilfredsstillende. Vi er stolte, samtidig som vi skal fortsette å jobbe for å gjøre det enda bedre for beboerne i fremtiden, sier direktør Anne Marie Johansen.