Meny

 

Støtt nestekjærlighet.no!

Publisert dato:  25.09.2008

Margreth Olin relanserte sin underskriftskampanje i Trefoldighetskriken med et stort panel av frivillige organisasjoner i ryggen.                                                 Foto: Margrethe Høydalsvik

Med støtte fra mange forskjellige organisasjoner, relanserte Margreth Olin torsdag sin underskriftskampanje nestekjaerlighet.no. Hun ber Regjeringen om ikke å gjennomføre de foreslåtte innstramningstiltakene overfor asylsøkere og flyktninger.

Kirkens Bymisjon er en av mange organisasjoner som støtter utspillet fra Olin og oppfordrer flest mulig om å skrive under på oppropet.

Gå inn på nestekjaerlighet.no her.
Les generalsekretær Sturla Stålsetts innlegg her.

Aksjonsgruppa, med filmskaper Olin i spissen, reagerer blant annet på at at enslige mindreårige asylsøkere over 16 år kun gis opphold frem til de er 18 år, uten rett til fornyelse.

 

Margreth Olin leste opp formuleringer fra regjeringens Soria Moria-erklæring og understreket at regjeringen (med dissens fra SV) nå bryter med sine egne vedtekter.
- Jeg hadde forventninger om at regjeringen skulle imøtegå FrP sin politikk, ikke overta den, sa Olin.

Olin mener at regjeringen, i sitt forsøk på å skremme asylsøkere fra å komme til landet, også rammer personer som har behov for beskyttelse.
- Mennesker skal ikke gjøres til et middel. Mennesket er et mål i seg selv, sa hun.

Støttespillere fra blant andre Norsk Flyktninghjelp, Amnesty, Redd Barna og Kirkens Bymisjon til stede under lanseringen og viste sin støtte gjennom appeller.

Aksjonsgruppa mener at følgende prinsipper fortsatt må ligge til grunn for norsk asylpolitikk:
1. FNs anbefalinger må forbli grunnlaget for norsk asylpolitikk. Ingen må tvangsreturneres til hjemlandet i strid med FNs anbefalinger.

2. Enslige mindreårige asylsøkere uten omsorgspersoner i hjemlandet må gis varig trygghet i Norge, ikke falsk trygghet i et par år før de sendes tilbake til en usikker fremtid i Afghanistan, Somalia, Irak og andre konfliktområder.

3. Ektefeller, foreldre og barn som har blitt skilt av krig, konflikt eller politisk undertrykkelse, må fortsatt ha adgang til familiegjenforening. Et krav om at familiemedlemmet i Norge må ha arbeidet eller vært i utdannelse i minst fire år før familien får mulighet til å gjenforenes, er inhumant.

Les oppropet her.

Aksjonsgruppa understreket at Norge tar imot et forsvinnende lite antall av de 42 millioner mennesker som er på flukt i verden i dag. De aller fleste flykter til fattige naboland eller innen sitt eget land. Mens Norge bare gir noen få tusen mennesker oppholdstillatelse i året, tar et fattig land som Tchad imot over 400.000 flyktninger.