Meny

 

Rekordmange på Aksepts hagekonsert

Publisert dato:  25.06.2008

Norges største hiv/aids-arrangement blir større for hvert år som går. 1375 publikummere var innenfor porten til Aksept da hiv-senteret for syvende gang arrangerte sommerkonsert i hagen på Rodeløkka i Oslo.

1375 registrerte publikummere ville ha med seg Great Garlic Girls og resten av showet i hagen til Aksept - senter for alle berørt av hiv.                                                                Foto: Atle Briseid

Kveldens konferansier, Hanne Krogh, fikk det til å svinge.

Det gjorde også Great Garlic Girls.

Queendom fikk 1375 publikummere til å danse til afrikanske rytmer.

Mia Gundersen Leliënhof ga smakebiter på showet "All of Mia" som skal på Chat Noir til høsten.

Mange trodde kapasiteten var sprengt da 1250 mennesker fulgte jubileumskonserten i fjor, men med god stabling og stor velvilje fikk enda flere plass i år. Medregnet korister, artister og frivillige medarbeidere var omkring 1500 mennesker til stede under årets konsert!

Og de fikk oppleve en fantastisk variert konsert. Stemningen sto høyt over poplene allerede fra det første nummeret, da kveldens konferansier, Hanne Krogh, presenterte seg med klassikeren ”La det swinge”.

Homofonien førte stafettpinnen videre med fin korsang, og Great Garlic Girls tok tempoet opp enda et par hakk med sine etterlikninger av Tina Turner og Maria Haukaas Storeng. Hvitløksjentene har fått strålende kritikker for sitt siste show og fikk det virkelig til å svinge blant publikum.

Et lite pusterom fikk publikum da Liv Runesdatter fremførte vakre tolkninger av religiøse folketoner fra Vestfold og Rogaland.
- Jeg har tatt med det beste fra pietismen, for å lage en god overgang fra Great Garlic Girls, sa hun tørt.

3787 lever med hiv
I dag lever 3787 mennesker i Norge med hiv-viruset i kroppen. Mange av dem har et forhold til Aksept, og innimellom numrene leste Hanne Krogh tekster fra brukerne på hiv-senteret:
”Hva koster håp? Hva koster lengsler? Hva koster begjær? Det har kostet meg et liv – et liv med hiv. Var det verdt det? Ja, man kan ikke sette en pris på kjærlighet!”, leste Krogh før den tettpakkede konserten fortsatte med tyske sirkusartister, lesbisk dukketeater og allsang av ”Somewhere over the rainbow” under regnbueflagget som var hengt ut fra balkongen.

Kvelden ble enda mer fargerik da komiker Lene Kongsvik Johansen viste smakebiter fra høstens show ”Lene for president”, og Solveig Slettahjel la en nydelig blålilla tone på stemningen samtidig som solen begynte å gå ned over Rodeløkka. Men publikum ble ikke lenge i det melankolske hjørnet: kvartetten Queendom, som alle har bakgrunn fra det norsk-afrikanske miljøet i Oslo, dro i gang rytmene og fikk samtlige 1500 på beina for å danse til afrikanske rytmer.

Mia og Bjarte
Så stemningen var god da kveldens siste, men høyest annonserte artister entret scenen, nemlig Mia Gundersen Leliënhof med bandet Christianssand String Swing Ensaemble, og Bjarte Hjelmeland. Mia ga smakebiter fra showet ”All of Mia”, som skal opp på Chat Noir i oktober, og Bjarte fremførte sanger av Alf Prøysen og Jan Eggum.

En innholdsrik kveld ble avsluttet med allsang til Gabriellas Sang fra filmen ”Så som i himmelen”. Arrangementet var støttet av Helsedirektoratet, og alle artistene stilte gratis.

Alt salg av mat og drikke gikk til inntekt for Aksepts solidaritetsarbeid i Latvia, Nepal, Guatemala, Malawi og Zambia.