Meny

 

Politikerbesøk fra Sri Lanka

Publisert dato:  18.06.2008

Tirsdag var den srilankiske politikeren Sajith Premadasa på besøk i Kirkens Bymisjon i Oslo. Han besøkte Gatejuristen i Oslo og Bymisjonens hovedkontor - og var særlig interessert i kontakten mellom offentlig velferd og private brukere og tiltak.

Sajith Premadasa spiste lunsj i Gatejuristense lokaler sammen med Cathrine Moksness, generalsekretær Sturla Stålsett (t.h) og Sumith Dassanayala fra Sri Lankas Ambassade i Oslo.
                                                                                                                          Foto: Per Frogner.


Premadasa er medlem av parlamentet i hjemlandet, der han representerer opposisjonspartiet  UNP. Han er fra egen bakgrunn sterkt opptatt av utviklings- og sosialspørsmål og det var Utenriksdepartementet som formidlet ønsket om bymisjonsbesøk som del av Premadasas norgesopphold.

Hos Gatejuristen fikk han god norsk lunsj og samtale med både ansatte og frivillige om det gatenære rettshjelpstilbudet. Han stilte presise spørsmål om samarbeidet mellom offentlige og ideelle virksomheter, og var opptatt av hvordan Bymisjonen kunne bruke sin kontaktflate i brukermiljøet til å påvirke myndighetene.

Premadasa, som er en mulig presidentkandidat i det framtidige Sri Lanka, var også sterkt opptatt av den direkte kontakten mellom valgte politikere og den enkelte velger og bruker.

– En valgt politiker har moralsk plikt til å være tilgjengelige og å stå til tjeneste, særlig for vanskeligstilte, sa han.

Premadasa møtte blant andre generalsekretær Sturla Stålsett, Cathrine Moksness (Gatejuristen) og Sondre Bjotveit fra UD. Sumith Dassanayala fra Sri Lankas Ambassade i Oslo fulgte også på bymisjonsbesøket.