Meny

 

Kvinner i prostitusjon får ikke jobbe

Publisert dato:  30.06.2008

Kirkens Bymisjon i Stavanger har skaffet deltidsjobb til tre bulgarske kvinner med prostitusjonserfaring. Men byråkratiske regler hindrer dem i å slutte med sexsalg.

Alle de tre kvinnene har jobbet med prostitusjon på Strandkaien i Stavanger i snart to år. To av dem har barn i hjemlandet, og alle sender penger hjem til familien.

- Hjem til Bulgaria vil vi ikke. Våre familier lever i fattigdom og trenger pengene vi tjener her. Jeg har ikke fortalt min mor hva jeg driver på med. Men vi vil vekk fra prostitusjonen - uten å gifte oss til oppholdstillatelse. Vi ønsker vanlig arbeid og er ikke kresne, sier en av kvinnene til Stavanger Aftenblad.

Kirkens Bymisjons prostitusjonsprosjekt i Stavanger, Albertine, har skaffet kvinnene jobb i et rengjøringsfirma. Men fordi kvinnene ikke blir garantert 100 prosent stilling fra første dag, får de ikke arbeids- og oppholdstillatelse.

– Situasjonen er trist for de tre kvinnene. Men den er også vanskelig for oss på Albertine, som har begynt et løp med å motivere dem til et liv med jobb som ikke kan innfris. Det er en etisk utfordring, sier leder for Albertine, Helge Årsvoll.

Les hele saken på Stavanger Aftenblads nettsider.