Meny

 

Karin Andersen ble «Årets fattigmann»

Publisert dato:  13.05.2008

Lederen for Stortingets sosialkomité, Karin Andersen (SV), er tildelt hedersprisen «Årets Fattigmann» for sitt sosiale engasjement for  fattige.

Karin Andersen besøkte Batteriet i april for å fortelle at Regjeringen ønsket bedre kontakt med brukerorganisasjonen for fattige.

Prisen gis til en person som har betydd spesielt mye for fattigdomssaken over tid. Det er Foreningen Fattignorge og Kirkens Bymisjons servicesenter, Batteriet, som står bak prisen, som ble delt ut for første gang under Fattigdomsseminaret i Ålesund 7.-8. mai.
– Dette var utrolig hyggelig, og jeg tar det til meg som en tillitserklæring. Denne prisen forplikter, sier Karin Andersen i en pressemelding.

Regjeringen tok i april initiativ til å knytte tettere bånd mot brukerorganisasjonene for fattige gjennom å opprette et dialogforum og et kontaktutvalg for marginaliserte grupper. Representantene i dialogforumet skal møte på statsrådenes kontor og formidle sine bekymringer og meninger direkte til Regjeringen. Kontaktutvalget skal arrangere høringer og seminarer og andre arrangementer med fattigdom som tema.

Batteriet fikk i oppdrag å være koordinator for utvalgene, og fattigdomsseminaret i Ålesund var en del av dette arbeidet. Til seminaret kom blant andre fattigdomsforsker Karin Gustavsen, professor og forfatter Kjell Undrelid, Georg Rønning fra Foreningen Fattignorge, Ragnhild Jacobsen fra Rådet for Psykisk helse og sosialrettsjurist Kristian Andenæs.