Meny

 

Jazz-Norge samlet inn til Bymisjonen

Publisert dato:  04.11.2008

Jazz og bistand var stikkordene da Jazzaid 08 gikk av stabelen med seminar og konsert for fullt hus på Nasjonal Jazzscene i slutten av oktober. Resultatet var 100.000 kroner til Kirkens Bymisjon og Sabona.

- Jazzmusikken oppsto på gateplan, og jazzbegrepet ble til i miljøer som de Kirkens Bymisjon arbeider i, sa Live Maria Roggen da hun sang på Jazzaid i høst.               Foto: Atle Briseid

Det er stiftelsen Jazzaid som står bak det årlige arrangementet. Drivende krefter i arbeidet er folk som ”elsker jazz, jobber i nærings- og kulturlivet og er opptatt av bistand”, slik initiativtaker Rune Semundseth uttrykker det.

Sturla Stålsett snakket om "den triple bunnlinja": mennesker, planeten og profitt for hele samfunnet.

Jarle Bernhoft holdt en forrykende konsert.

Det 19 manns sterke Kenny Wheeler Storband avsluttet en storartet konsert.

 

Årets Jazzaid startet med ettermiddagsseminar vinklet mot næringslivets sosiale samfunnsansvar. Generalsekretær Sturla Stålsett var blant talerne for de omkring 70 fremmøtte. Han understreket hvordan bedrifter og samfunnsliv er gjensidig avhengig av hverandre i vid forstand og at den ”triple” bunnlinjen handler om både omsorg for mennesker, forvaltning av miljøet og gevinst for det menneskelige fellesskap. Flere representanter fra næringsliv og konsulentbransje kom også med eksempler på godt næringslivsengasjement og etiske utfordringer for vareproduksjon og forretningsvirksomhet.

Glad for å medvirke
Så var det tid for jazz, og en fullsatt sal i gamle ”Victoria” fikk musikk og trivsel på høyt nivå med blant andre Jan Gunnar Hoff (flygel) og Live Maria Roggen (sang), Jarle Bernhoft (gitar/soul og trickopptak) og et storband på 19 musikere med verdensartisten Kenny Wheeler (trompet) på laget. Sangartisten Live Maria Roggen var glad for å kunne medvirke:
- Det er en udelt positivt opplevelse å få gjøre noe til inntekt for Kirkens Bymisjon – en organisasjon og et arbeid jeg er glad i. Dette henger godt sammen. Jazzmusikken oppsto på gateplan, og jazzbegrepet ble til i miljøer som de Kirkens Bymisjon arbeider i, sa hun.

- Vil bidra for andre
Jazzaid ble startet i 2001 som en kontakt mellom initiativtaker Rune Semundseth og Sabona, den andre organisasjonen som mottar støtte fra arrangementet.
- Jeg har en visjon om å bidra med det jeg er i stand til for andre, arbeide for at alle skal ha tilgang det aller mest nødvendige i livet – og hjelpe mennesker til å nå sitt potensial, sier han.
- Hvorfor fokus på næringslivet?
- Jeg har sett at flere og flere er opptatt av mening også i jobben. Et sosialt næringsansvar inspirerer både bedrifter og ansatte og bidrar med slike verdier.
- Fornøyd med årets arrangement?
- Det var rekord i frammøte! Det var en glede å samarbeide med Kirkens Bymisjon. Dette kan vokse. La oss gjøre noe stort sammen i løpet av tre år!

 

Publisert: 4.11.2008